Igaz, hogy az utóbbi 20-25 évben növekedett a büntetőfékezők aránya? És hogy az indexhasználat kopik kifele?
Figyelt kérdés
Viszont a gyalogosokat jobban átengedik a zebrán. Én ezt figyeltem meg. Összességében nem tudom hogy javult vagy romlott a közlekedési morál?ma 14:01
2/4 anonim 

válasza:

Eleve az elmúlt 20-25 évben sokszorosára nőtt az autós forgalom és megjelentek a fedélzeti kamerák.
Amúgy valószínűleg arányaiban nézve nem igaz, mindig is ismert jelenség volt mindkettő, csak régen nulla volt a lebukás esélye vele.
3/4 anonim 

válasza:

Lassan 20 éve kerültem Pestre, azonnal feltűnt, hogy sokkal előzékenyebbek az autósok a gyalogosoknak szemben. Vidéken ahol éltem kb. nem ismerték az elsőbbség fogalmát, ha gyalogos átkelőről volt szó.
4/4 anonim 

válasza:

Nekem az index nem használatával nincs bajom, amennyiben tudja valaki mikor engedi el, tehát senkit nem veszélyeztet vele. Inkább a tény- és akaratközlő indexelés az, ami divatba jött, ráadásul bármilyen szabályt megszegnek vele.
A büntetőfékezés egyértelműen több.
A gyalogost csak ott engedik át, ahol megszokták és nem, ahol át kellene.
Egyébként a közeledési morálról annyit, hogy egyre több az alkalmatlan, rutintalan közlekedő, illetve a bírságtól rettegők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!