Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mire "jó" a büntetőfékezés?

Mire "jó" a büntetőfékezés?

Figyelt kérdés
Marmint azt nem ertem, hogy miert nem fel a fekezo, hogy ihy a hirtelenseg miatt a mogotte jovo nekimegy a sheggenek? Szoval hogy mi jar ilyenkor az igy "moresre tanutok" fejeben, mit mutatnak meg olyan nagyon?

aug. 23. 02:15
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Es egyebkent ez birsagolhato?
aug. 23. 02:16
 2/11 anonim ***** válasza:
35%

Buntetendo ha szandekos volt.

Amugy meg olyan kovetesi tavolsagot kell tartani hogy ha az elotted levo nyom egy satufeket akkor is megtud állni. A legtobb autos nem tartja be.

Velem olyan volt hogy mentem az autopalyan külföldön és hirtelen kellett fekeznem, erre a mogottem lévő elrántotta a kormányt hogy ne ütközzön nekem. Ott driftelt a másik sávban és a végén lement a fűre mert nem tudta visszahozni egyenesbe az autot.

aug. 23. 03:19
 3/11 anonim ***** válasza:
49%

Ha a hátsó nem tud megállni, akkor általában ő lesz a hibás (hacsak nem tudja bizonyítani a b. fékezést).

Az autójának az orra széttörik és valószínűleg autómentő is kelleni fog, ezen felül a kötelező biztosítása is megemelkedik, mert meg kell térítenie a másik autóban esett kárt.

aug. 23. 07:34
 4/11 anonim ***** válasza:
80%
A követési távolság nem azonos a büntető fékezéssel!!
aug. 23. 07:58
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem csak bírságolható, de a büntetőfékezés közúti veszélyeztetés. Nem sima szabálysértés, hanem bűncselekmény. Ha beazonosítják a sofőrt, mert mondjuk van kamerafelvétel, akkor minimum fél évre elveszik a jogsiját és a pénzbírság is 2-300k Ft. Ráadásul ha baleset történik belőle, akkor börtönt is kaphat.

Szóval én se értem. Azt hiszik, hogy ha hátulról beléjük megy a másik, akkor majd őt hozzák ki hibásnak. Csakhogy ma már minden második autóban van kamera, szóval elég kicsi az esélye ennek.

aug. 23. 08:03
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Annyit tennék hozzá csak, hogy szándékos cselekmény.

Az elkövető egójával van a gond. Egy vélt vagy valós sérelmét azzal akarja kiegyenlíteni, hogy beszaratja a másikat. Az ritka, hogy sávon belül mennek, és egyszer csak nyom egy satut. Van ilyen is, de az a gyakoribb, hogy bevág elé és úgy fékez. A napokban egy rendőr követte el ugyanazt. Felvétel van róla.

A kamera miatt új szokás van kialakulóban. Az oldalról rárántom a kormányt nem látja a kamera.

aug. 23. 08:36
 7/11 anonim ***** válasza:
79%
Semmire sem jó, sőt ugyanúgy bűncselekmény, mint lopni a boltból. A vezetésre alkalmatlanok szoktak ilyeneket csinálni.
aug. 23. 09:25
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Semmire nem jó. És értelmetlen is. Gondolj bele, azzal bosszulja meg a büntetőfékező azt, hogy "feltartották", hogy amikor végre szabad a pálya, gáz helyett a féket nyomja. Pont olyan ökörség, mint amikor a motorosok lerúgják a tükröt. Tovább kell menni, előrenézni, az utat figyelni, nem idegbetegeskedni. Aki akármilyen "atrocitás" után 5 perccel még mindig azon rugózok, az alkalmatlan a közlekedésre szerintem. Én mire hazaérek, rég elfelejtem, hány hülyét láttam az úton, mert ha ezeken idegeskednék, nem tudnék figyelni.
aug. 23. 19:02
 9/11 anonim ***** válasza:
Arra, hogy szerepelhessen a média valamelyik csatornáján, hogy ő aztán mekkora kipcsák.
aug. 24. 17:16
 10/11 anonim ***** válasza:

Az eredeti művészi koncepció az, hogy ha belédrohan a hátsó autó, akkor automatikusan azt hozzák kis felelősnek, mert nem tartotta a követési távolságot. Tehát így büntet téged, míg ő nevetve elsétál.

A gyakorlatban egy rutinos büntetőfékező ezt úgy végzi el, hogy a másik sávból közvetlen eléd vág és egyben tapossa a féket, erre nyilván nincs gyógyír, a belerohanás jó eséllyel várható.

És többek között ezért kellene már minden autóban kamerának lenni, egy első+hátsó kamera kb. 30 ezertől már kapható. Ha a kamera csak egyetlen kérdéses közlekedési helyzetben segít, már sokszorosan behozta az árát.

aug. 25. 20:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!