A kamionosoknak mindent is szabad?
Nekem múltkor a valagamban jött egy tőlem fél méterre a 21-es úton Salgótarjántól Hatvanig, mert kb annyival mentem, ami a megengedett.
Mindezt a 35 éves autómmal, aminek láthatóan a menekülési sebessége is kb 90km/h
Előzni nekik ott nem lehet, körforgalmaknál próbáltam kihúzatni, de mindig utolért.
Mintha evvel szórakozott volna.
És tetű lassan jött ki a körforgalomból, ha hagytam is volna megelőzni, akkor meg én őrülök meg mögötte.
Bzi banda.
Én nyugdíjas nyomdász vagyok, nem kamionos. Nincs bennem részrehajlás.
Nem tudom. Munkába menet rengeteg személykocsit látok átmenni a piroson. Amikor szabad jelzés mellett megyek át a zebrán, akkor sem a kamionosok szoktak ledudálni.
Naponta látok személyautókat, vezetőjük csatát vív a villamossal. Utast a buszmegállóban tesz ki, de van, olyan is, aki az egyirányú utcában halad haláli nyugalommal menetiránnyal szemben.
Igaz, olyannal is találkoztam, hogy autóúton óra szerint megyek a külső sávban 125-tel, és egy kamionos tol, dudál villog. Elvileg nem tudna annyival menni, szabályosnak semmiképpen sem az.
"Reggel mentem dolgozni az M4-en. Megyek a belső sávban"
Kezdjük ott, hogy mit kerestél a belső sávban? A jobbra tartás személyautókra is vonatkozik.
Más szemében a szálkát keresi, magáéban a gerendát feledi...
És nem vagyok kamionos, csak B kat. jogsim van.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!