Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » A kamionosoknak mindent is...

A kamionosoknak mindent is szabad?

Figyelt kérdés
Reggel mentem dolgozni az M4-en. Megyek a belső sávban erre egy kamion kezdi rám húzni a szerelvényt. Tükör, fék erre nem az, hogy vissza húzódna az állatkertje hanem intenzív 2km/h sebesség különbséggel meg kezdte az előzést. Mire eltelt egy évtized és megbírtam előzni elkezdett nekem mutogatni villogni, dudálni. Néztem itt is kamionosokat tartalmazó kérdéseket, Facebookon videókat. Valahogy mindig addig forgatják, ha egyértelműen a kamionos hibázott is amig mentesítik a felelőség alól.

ma 08:22
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
74%
Nem. Annyit szabad nekik is, amit a kresz megenged.
ma 08:29
 2/14 anonim válasza:
0%
Ők hozzák a vodkámat és a kólát is hozzá. Szóval elnézzük nekik.
ma 08:31
 3/14 anonim ***** válasza:
79%
A kamionosok egy részének azonnal be kellene vonni a jogosítványát, pszichológiailag alkalmatlanok a közúton való közlekedésre. Mondjuk autósközül is sok.
ma 08:45
 4/14 anonim ***** válasza:
66%

Nekem múltkor a valagamban jött egy tőlem fél méterre a 21-es úton Salgótarjántól Hatvanig, mert kb annyival mentem, ami a megengedett.

Mindezt a 35 éves autómmal, aminek láthatóan a menekülési sebessége is kb 90km/h

Előzni nekik ott nem lehet, körforgalmaknál próbáltam kihúzatni, de mindig utolért.

Mintha evvel szórakozott volna.

És tetű lassan jött ki a körforgalomból, ha hagytam is volna megelőzni, akkor meg én őrülök meg mögötte.

Bzi banda.

ma 08:55
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
A rendőrség helyében én jobban fellépnék a kamionosok szabálytalanságaival szemben. Itt nem másfél tonnás autóról van szó hanem több tíz tonnáról amellyel sokkal könnyebben lehet halálos balesetet okozni.
ma 09:02
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Igen, kamionos, buszos, taxis, ételfutár. Nem mindenki, de eléggé jellemző.
ma 09:05
 7/14 anonim ***** válasza:

Én nyugdíjas nyomdász vagyok, nem kamionos. Nincs bennem részrehajlás.

Nem tudom. Munkába menet rengeteg személykocsit látok átmenni a piroson. Amikor szabad jelzés mellett megyek át a zebrán, akkor sem a kamionosok szoktak ledudálni.

Naponta látok személyautókat, vezetőjük csatát vív a villamossal. Utast a buszmegállóban tesz ki, de van, olyan is, aki az egyirányú utcában halad haláli nyugalommal menetiránnyal szemben.

Igaz, olyannal is találkoztam, hogy autóúton óra szerint megyek a külső sávban 125-tel, és egy kamionos tol, dudál villog. Elvileg nem tudna annyival menni, szabályosnak semmiképpen sem az.

ma 09:26
 8/14 Szolovjov ***** válasza:
76%
Országúton meg 90-nel száguldoznak a megengedett 70 helyett. Sosem bírságolják őket.
ma 11:07
 9/14 anonim ***** válasza:
0%

"Reggel mentem dolgozni az M4-en. Megyek a belső sávban"

Kezdjük ott, hogy mit kerestél a belső sávban? A jobbra tartás személyautókra is vonatkozik.

Más szemében a szálkát keresi, magáéban a gerendát feledi...

És nem vagyok kamionos, csak B kat. jogsim van.

ma 12:09
 10/14 anonim ***** válasza:
75%
Előzésben volt, kedves 9.-ik
ma 12:15
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!