Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Évi 5000 km-re négyévszakos,...

Évi 5000 km-re négyévszakos, vagy külön téli+nyári gumi?

Figyelt kérdés

Az autómon elég régiek a gumik, 8-9 év körül van már a téli és a nyári szett is. Mivel keveset megy, az abroncsok profilmélysége teljesen jó, viszont koruk miatt már nem az igazi a tapadásuk.

Szeretnék tehát új gumikat, és mindenképpen valami jobb minőségűt választanék.

Azt próbálom eldönteni, hogy vajon kell-e nekem külön téli+nyári gumi? Ha ismét egy téli+nyári szettre ruháznék be, ami költségesebb, akkor valószínűleg azokat sem koptatnám le túlzottan, és sokáig halogatnám a cserét. Ellenben egy négyévszakos szettet valószínűleg gyakrabban cserélgetnék, így "frissebben tartva" a gumit. Kényelmi bónusz, hogy az évi kétszeri szerelgetést is megspórolnám.

Déli részen élek, annyira enyhék a telek mostanában, hogy az elmúlt években alig láttam havat, hóban vezetnem pedig legutoljára kb. 5 éve kellett, akkor is csak fél órát. Vészhelyzet esetére mindig van az autóban hólánc. Szóval emiatt nem aggódom túlzottan.

Ellenben a nyarak újabban rettenetesen melegek, tavaly gyakran a 40 fokot súrolta a hőmérséklet. Már több helyen is olvastam, hogy a négyévszakos gumik -10°C és 30°C között teljesítenek jól, így kicsit tartok ettől.

Vajon indokolt ilyen használatra a két külön szett, vagy jobban járok egy négyévszakossal?

jan. 8. 09:07
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
78%
Sok éve használok 4 évszakost, tökéletesen teszi a dolgát télen-nyáron. Hóban is és 40 fokban is.
jan. 8. 16:21
 12/15 Mad Max2 ***** válasza:
40%

Én meg 25 éve csak nyári gumival járok, és tette a dolgát

Az autót nema gumi, hanem az ember vezeti...

Ha valaki ésszel vezet nem lesz baj, ha valaki észu nélkül vezet nem védi meg a gumi sem semmitől:)

jan. 8. 16:37
 13/15 anonim ***** válasza:
53%

12

Megjött Schumacher. :D

jan. 8. 19:59
 14/15 anonim ***** válasza:
78%
Több évig használtam középkategóriás négy évszakosat télen, nyáron, városban, autópályán, nem volt gondom soha, nekem bevált.
jan. 9. 00:56
 15/15 anonim ***** válasza:
78%
Erre a felhasználásra négy évszakost választanék. Külön téli-nyárit csak akkor, ha nagyon sokat mennék, és/vagy a legzordabb útviszonyok között is muszáj lenne vezetnem.
jan. 14. 20:56
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!