Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Sértő a sofőrnek, ha szólok,...

Sértő a sofőrnek, ha szólok, hogy óvatosabban vezessen?

Figyelt kérdés
Egy tanár felajánlotta, hogy mivel úgyis egy helyre megyünk, bevisz reggelente suliba. Mondtam oké, akkor mehetünk együtt. Inkább mint a zsúfolt busz. Mikor beültem mellé, a 70-es tábla mellett 120-al süvített végig. Előzésnél lehúzódik a másik vagy nem látja a szembe sávot, szerencsét próbálva beelőz, aztán majdnem kamionnak megyünk. Mikor kértem, hogy kicsit óvatosabban vezessen, a stílusán nem változtatott, hanem mondta, hogy neki még soha nem volt balesete, most óvatosan vezet stb. Ez ilyen sértő a sofőröknek, ha szólunk neki, hogy nem érezzük biztonságba magunkat? Miután szólok, kb 1 hétig normálisan vezet, aztán újra. Többször már nem akarok vele menni ezek miatt, de a válasz érdekel.

tegnap 22:22
 1/4 anonim ***** válasza:
89%
Hát ne ülj be mellé és kész.
tegnap 23:06
 2/4 anonim ***** válasza:
86%

Ha olyannal utazok aki még nem ült mellettem, én mindig meg is szoktam kérdezni, hogy biztonságban érzi-e magát. Meg normális esetben mondjuk az ember nem csinál állandóan életveszélyes manővereket, mert szeretne oda is érni, ahova indult, meg majd egyszer haza is.

A konkrét esetben, miután már kérted az embert, hogy vezessen óvatosabban, és erre ő azt a teljesen primitív és logikátlan választ bírta adni hogy "neki még nem volt balesete", szerintem el kell engedni, úgysem tudsz neki olyat mondani amitől megváltozik.

Körülbelül az az értelmi szint, mintha azt mondanád valakinek hogy ne dohányozzon, mert egészségtelen, és erre ő azt válaszolja hogy még sosem volt tüdőrákja. Aki ilyen hülye, azzal nem lehet mit csinálni.

tegnap 23:43
 3/4 anonim ***** válasza:

Én úgy gondolom, egy vezetésre érett embernek észre kellene vennie magát és úgy kellene közlekednie ésszerű kereteken belül, hogy az utasában félelmet ne keltsen.

Én mondtam már meg ismerősnek, hogy nem tartom biztonságosnak a vezetését ezért többet nem ülök be mellé. Mindezt úgy, hogy magam is vezetek évi 15-20 ezer km-t.

tegnap 23:47
 4/4 anonim ***** válasza:

Sofőre válogatja.

Aki biztos magában, az nem veszi magára, így nem is sértő. Aki bizonytalan, az magára veszi és sértő lehet.

ma 00:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!