Sértő a sofőrnek, ha szólok, hogy óvatosabban vezessen?
Ha olyannal utazok aki még nem ült mellettem, én mindig meg is szoktam kérdezni, hogy biztonságban érzi-e magát. Meg normális esetben mondjuk az ember nem csinál állandóan életveszélyes manővereket, mert szeretne oda is érni, ahova indult, meg majd egyszer haza is.
A konkrét esetben, miután már kérted az embert, hogy vezessen óvatosabban, és erre ő azt a teljesen primitív és logikátlan választ bírta adni hogy "neki még nem volt balesete", szerintem el kell engedni, úgysem tudsz neki olyat mondani amitől megváltozik.
Körülbelül az az értelmi szint, mintha azt mondanád valakinek hogy ne dohányozzon, mert egészségtelen, és erre ő azt válaszolja hogy még sosem volt tüdőrákja. Aki ilyen hülye, azzal nem lehet mit csinálni.
Én úgy gondolom, egy vezetésre érett embernek észre kellene vennie magát és úgy kellene közlekednie ésszerű kereteken belül, hogy az utasában félelmet ne keltsen.
Én mondtam már meg ismerősnek, hogy nem tartom biztonságosnak a vezetését ezért többet nem ülök be mellé. Mindezt úgy, hogy magam is vezetek évi 15-20 ezer km-t.
Sofőre válogatja.
Aki biztos magában, az nem veszi magára, így nem is sértő. Aki bizonytalan, az magára veszi és sértő lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!