Itt mehet gyalogos, vagy én hibáztam?
A linkelt kereszteződésből este jöttem kifelé onnan ahonnan az utcakép figyel. Ahogy mentem ki, néztem széjjel, mikor egy fickó nekiesett a motorháztetőmnek. Nem mentem gyorsan, mert amúgy is figyelni kell, ezért látszólag nem lett baja, de lehúztam az ablakot, eleget téve a kötelességemnek, hogy jól van-e. Ebből csak szájkarate lett, amiben ő végigszidta a rokonságom, és kérdőre vonta, hogy tudok-e vezetni, köpködött, mire én csak kérdezgettem, hogy "látsz csíkokat a földön? Kinek van elsőbbsége? Hol szabadna átmenned?" Természetesen választ nem kaptam úgyhogy kérdőre vontam a józanságát, majd egy kis kiabálás után továbbmentünk mindketten.
Mivel nincs zebra, és nem is kanyarodtam, úgy gondolom, hogy ő hibázott, ő ment nekem, és beszéltem is vele, mielőtt elviharzott, így cserbenhagyás sem történt.
Ti mit gondoltok, ki volt itt eltájolva?
Link: [link]
Hogy érthetőbb legyen: [link]
Balra van egy söröző, sztem onnan jött 😅
Amúgy neked van igazad.
Mehet, de nincs elsőbbsége.
Mondjuk ettől még nem szép dolg elütni
A gyalogos mehet...ha nincs felfestett zebra, akkor a kereszteződésnél a járda meghosszabbított vonalában.
De nem gyalogolhat neked mint a vak ló és a gyalogátkelőhelyre vonatkozó elsőbbségi szabály sem illeti meg.
"A gyalogos mehet...ha nincs felfestett zebra, akkor a kereszteződésnél a járda meghosszabbított vonalában."
Mehetni mehet... ha nem jön autó. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!