Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Itt mehet gyalogos, vagy én...

Itt mehet gyalogos, vagy én hibáztam?

Figyelt kérdés

A linkelt kereszteződésből este jöttem kifelé onnan ahonnan az utcakép figyel. Ahogy mentem ki, néztem széjjel, mikor egy fickó nekiesett a motorháztetőmnek. Nem mentem gyorsan, mert amúgy is figyelni kell, ezért látszólag nem lett baja, de lehúztam az ablakot, eleget téve a kötelességemnek, hogy jól van-e. Ebből csak szájkarate lett, amiben ő végigszidta a rokonságom, és kérdőre vonta, hogy tudok-e vezetni, köpködött, mire én csak kérdezgettem, hogy "látsz csíkokat a földön? Kinek van elsőbbsége? Hol szabadna átmenned?" Természetesen választ nem kaptam úgyhogy kérdőre vontam a józanságát, majd egy kis kiabálás után továbbmentünk mindketten.

Mivel nincs zebra, és nem is kanyarodtam, úgy gondolom, hogy ő hibázott, ő ment nekem, és beszéltem is vele, mielőtt elviharzott, így cserbenhagyás sem történt.

Ti mit gondoltok, ki volt itt eltájolva?

Link: [link]

Hogy érthetőbb legyen: [link]

dec. 13. 20:14
1 2
 1/11 kutyafule4 ***** válasza:
92%
Mehetni mehet, de elsőbbsége nincs, csak a kanyarodóval szemben, veled szemben nem volt.
dec. 13. 20:20
 2/11 anonim ***** válasza:
92%

Balra van egy söröző, sztem onnan jött 😅

Amúgy neked van igazad.

dec. 13. 20:22
 3/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Igen egyébként nem tűnt józannak. Ja és nem is említettem, hogy a utána láttam, hogy valószínűleg végig a telefonját basztatta. :D
dec. 13. 20:26
 4/11 anonim ***** válasza:
19%

Mehet, de nincs elsőbbsége.

Mondjuk ettől még nem szép dolg elütni

dec. 13. 20:27
 5/11 anonim ***** válasza:
35%
Nincs elsőbbsége, de ezt a gyalogosok jelentős része nem tudja, ezért érdemes elengedni.
dec. 13. 20:30
 6/11 anonim ***** válasza:
91%
Kresz egyértelműen leírja a gyalogos elsőbbségét. Neked van igazad kérdező.
dec. 13. 20:56
 7/11 anonim ***** válasza:
43%
Neked volt igazad, de attól még lecsuknak ha elütsz valakit és nagyobb baja lesz. A részegekkel, drogosokkal meg jobb vigyázni.
dec. 13. 21:14
 8/11 anonim ***** válasza:
32%

A gyalogos mehet...ha nincs felfestett zebra, akkor a kereszteződésnél a járda meghosszabbított vonalában.

De nem gyalogolhat neked mint a vak ló és a gyalogátkelőhelyre vonatkozó elsőbbségi szabály sem illeti meg.

dec. 13. 21:54
 9/11 Justinianus ***** válasza:
72%

"A gyalogos mehet...ha nincs felfestett zebra, akkor a kereszteződésnél a járda meghosszabbított vonalában."

Mehetni mehet... ha nem jön autó. :)

dec. 13. 23:38
 10/11 anonim ***** válasza:
32%

Miért? Nem azt írtam?

dec. 13. 23:40
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!