Az normális, hogy sokan az első hó hatására kezdték el felrakatni a téli gumit?
"Mi köze a hónak a téli gumihoz? Nem hó gumi, hanem téli gumi."
Majd vezess egyszer nyári gumival télen és akkor megtudod.
Hóban drasztikus a különbség nyári és a téli között. Az aszfalton gyakorlatilag nincs érdemi különbség, akkor sem ha hideg.
11,
Én úgy venném el a jogsidat az utolsó mondatodért, hogy még rá is ugranék kétszer.
Egyszerűen nem hiszem el, hogy felnőtt, jogosítvánnyal rendelkező ember le tud írni ekkora butaságot.
Reménytelen a helyzet. :(
A téli gumi egyetlen előnye télen van amikor egyértelműen le van fagyva az aszfalt és/vagy hó van.
A mostani átmeneti taknyos, vizes időben a téli gumi sokkal rosszabbul viselkedik mint a sima nyári, egyszerűen nem arra való, hogy vizes felületen menj vele.
A rohangálósok pont ettől lesznek potenciális gyilkosok, mert nem az útviszonyoknak megfelelően közlekednek, csak felb_sszák a téli gumit aztán azt hiszik azzal meg van váltva a világ.
Igen, nagy. Csak épp nálad.
15-ös nagyon jó választ adott. Pontosan így van. Soha nem volt olyan balesetem, amiben én voltam a hibás. 14 éve van jogsim, ebből pár év angliai rutin is.
Baleset műszakilag alkalmatlan autó, az útviszonyoknak nem megfelelően megválasztott sebesség, szabálytalanság és figyelmetlenség miatt szokott lenni.
A téli gumira nem kötelez egyetlen törvény sem az országban.
Aki a kanyarral jön, meg a ködös úttal, stb., az kanyarodott már szabályosan? Vagy csak lendületből?
Volt két nap, amikor mínusz volt. Ma ismét 10 fok. Persze, aki a hegyekben lakik, sokat kell felfelé menni, nyilván indokolt a téli gumi. Indokolt. De még mindig nem kötelező. De itt az Alföldön, a pusztaságban, egyenes úton ebben az időben nem.
Kerdezo te vagy a tudatlan, a 11-es, amit irt szorol szora igaz.
Az itthoni media is folyamatosan riogat vele, hogy Ausztriaban kotelezo a teli gumi november 1-tol, ami nem igaz. Havas, telies utviszonyok kozott kotelezo. Csak nem tudjak ertelmezni a nemet jogszabalyt. 5 fokban, napsutessel senki nem fogja kerni toled januarban sem. Nyugodtan mehetsz a nyari gumiddal.
Szerintem nincs azzal gond amíg felrakja. Ha akkor hát akkor, max neki okoz kellemetlenséget, hogy sietne munkába de kereket kell cserélnie.
Viszont ami alap függetlenül attól, hogy téli vagy nyári gumid van, hogy nem kened neki mint az állat a havas, latyakos, akár jégpáncélos úton. Nekem is téli gumim van, de pénteken 60-nál gyorsabban nem mentem. 1-2 autó volt ami le előzött, meg nekem is kellett előznöm egyszer, de az átlag erre az 50-60-ra állt be.
Ha neked csak a téli gumi meglétén múlik, hogy ne okozz halálos balesetet, akkor a nagy baj nálad van.
A száraz/nedves, hideg aszfalton a nyári gumi még egy simán kezelhető szituáció egy átlag sofőrnek. Hó + nyári gumi az, ami már nem vagy csak nehezen kezelhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!