Soós László Bálint kérdése:
Az osztrákoknál az IG-L korlátozás pontosabban Alsó-Ausztriában létezik? Valamint követési távolság végett kapott már egyáltalán valaki fizetési felszólítást?
Figyelt kérdés
Voltam kint a Shopping City-ben és hát arrafelé a pályán több esetben is különböző sebességkorlátozások (80, 100 km/h) voltak érvényben. Gondolom sebességmérő is van jó pár arrafelé.nov. 23. 21:13
1/4 Misike21 válasza:
Követési távolság miatt nem , viszont az IG-L a környezet védelem miatt van érvényben és komolyan büntetik is ha nem tartja be az ember
2/4 anonim válasza:
Németek szoktak büntetni nem megfelelő követési távolság miatt, de nem a fix kamerákkal, hanem kitelepülnek egy spéci kocsival és több kamera képe alapján a számítógép készít egy 3D-s modellt, abból számolja ki a távolságot. Vagy sok helyen a leállósávban jelölések vannak, ami alapján egy magasból készített drónfelvétellel tudnak igazolni. Az AchtungKontrolle youtube csatornáján van erről sok video. Az egész IG-L Ausztriában létezik, bárhol kirakhatják a táblát a zaj-, és/vagy környezetvédelmi okból. Az IG-L megszegése bűncselekmény, nem csak szabálysértés, mint az egyszerű gyorshajtás, büntetési tétele több száz euróról indul, kollegától hallottam már emiatt 1200 eurós büntit is.
3/4 A kérdező kommentje:
Igen, viszont aztán utánanéztem és Alsó-Ausztriában elvileg nincs IG-L korlátozás eddig. Hat tartományban van érvényben. A kétdésem is Alsó-Ausztriára vonatkozott.
nov. 24. 12:34
4/4 anonim válasza:
Országosan létezik, bárhol bevezethetik és átlagsebességet számol. Büntetnek érte.
Környezet- és zajvédelem végett egy olyan országban, ahol minden kocsi új :D nem beszélve arról, hogy ezt hosszú kilométerekre vezetik be.
Úgy hülyék, ahogy vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!