Ausztriában hogy van a sebesség korlátozás?
Bizony nem. Ez ilyen magyar/orosz szokás. De a logikáját nézd. Miért oldja nálunk a kereszteződés a korlátot? Mert a keresztúton érkező honnan is tudhatná, mi a korlát? Ezért ha meg akarjuk tartani a korlátot, kereszteződés után újra ki kell táblázni.
Ausztriában nem így van, viszont a keresztúton már előre ki van táblázva ugyanaz a korlát, ami kanyarodás után érvényes lesz rád, mert azon az úton korábban ki volt táblázva. Szóval gyakorlatilag ugyanannyi táblát raknak ki, csak máshova.
Amúgy Ausztriában elég szigorú a rendőrség ahhoz, hogy ott még a román is tud közlekedni. Szóval azzal nem nagyon lősz félre, ha mész a forgalom ritmusában. :)
#1 "viszont a keresztúton már előre ki van táblázva ugyanaz a korlát"
Éppen ezt akartam kérdezni, hogy a másik útról érkező honnan a fészkes fenéből tudja. Így már értem, köszi. Tehát nagyjából úgy működik mint nálunk a zóna táblák.
#3 Azért nem is ennyire bonyolult. Mondjuk engem Ausztriában tényleg megzavar az autópályán az, hogy nem úgy működik a feloldás. De meg lehet szokni. Ami zavaróbb, hogy sok feltételes korlátozás (kamion, idősáv, időjárás) olyan pici kiegészítő táblával rendelkezik, hogy nem látom egyből.
De ezt amúgy orvosolják azzal, mint ahogy a franciáknál is az autópályán szinte kilométerenként kint van a sebességkorlát "rappel" megjegyzéssel. Azaz emlékeztetés. (Durva, hogy csökkent is a balesetek száma, amióta emlékeztető tábla van arra a sebességkorlátra, amit felhajtáskor is tudni kéne. De tényleg működik.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!