Szeretnék venni egy 50 köbcentis motort ( Puch Maxi L-t), csak arra, hogy furikázzak, de szeretnék néha kimenni Ausztriába is. Át lehet menni vele a határon, vagy mivel kétütemű, ezért korlátozás alá esik?
Nem az a gond, hogy kétütemű!
Inkább az okozhat gondot, ha csak "M" kategóriás jogsid van, mert az ún. nemzeti kategória, és csak országhatáron belül érvényes!
Ha jól tudom a környékbeli országokban rendszámkötelesek a kismotorok is, bár már írta valaki, hogy auszriában nem szokták zaklatni a rendszámhiány miatt a rendőrök, csak legyen meg a nemzetközi biztosítása.
Mivel egész európában, Magyarország kivételével kötelező az 50 ccm es motorokra is az azonosító tábla (rendszám) ezért NEM.
A sógorok meg különösen harapnak az ilyenre, márkától függetlenül.
Ha a határnál veszik észre vissza fordítanak, (már a Magyar hatóságok is), ha bent Ausztriában kap el a susmán POLICE akkor az sokba fog kerülni neked.
Simsonnal elmentem egésszen az MZ gyárig Zschopauba, és Suhl-ba is.
Cseh-Német határon megkérdezték, hogy hol a rendszám, mondtam, hogy nálunk nem kell. Ennyivel meg is elégedtek.
Hazafelé Ausztriában a motoros rendőrök állítottak meg, elmeséltem a kis utazásomat, és kész.
A biztosítómtól kértem egy zöld papírt, Nemzetközi Biztosí Kártya. Sokan mentek már ilyennel külföldre kismotorral.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!