Tényleg elég az 1 napos elsősegély tanfolyam?
Vagyis inkább 4 órás mert délután már a vizsgabiztos jön +pár oldalnyi átolvasandó vázlat
Én kevésnek érzem...Ti miből tanultatok meg hány napot?
Sajnos vannak helyek, ahol nagyon elbagatelizálják az oktatást és a vizsgát is. Nem véletlen, hogy az emberek nem része meg se próbál segíteni egy bajbajutotton, éles esetben. Csak várják a mentőt. Mert tudatlanok a "sikeres" elsősegély vizsga után is. Emiatt rengeteg életerős ember veszíti életét, akiknek még nem kellene. Lásd Hadas Kriszta!
Nálam így épül fel egy oktatás, ami után magabiztosan helyt tudnak állni a tanulóim, ha nagy a baj:
„Olyan sokkban lenne egy átlagember, hogy azt sem tudja fiú vagy lány hirtelen.”
Hogyne, de bámészkodni azért tudnak. Lásd pl. az Országos Mentőszolgálat egyik bejegyzését a Facebookon, 2022. júl. 21. És képzeld, voltam már némileg hasonló helyzetben, habár nem közúti balesetről volt szó, hanem agyi érkatasztrófáról. Igaz, hogy még ketten voltak ott rajtam kívül, de próbáltam kivenni a részemet a feladatokból, kissé megemeltem a fejét, és megtámasztottam egy párnával. Élesen emlékszem arra, hogy a pupillái nem mozogtak, és az arca is olyan torz volt, alig lehet szavakkal leírni. A mentő 5 perc múlva megérkezett. Nem ez volt a legszebb látvány, amit valaha láttam, de nem ájultam el tőle. Egyébként a mai napig él az illető, és a korábbi állapotához képest egészen jó egészségnek örvend.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!