Mennyire nehéz manapság az elsősegély vizsga?
Azt szeretném kérdezni, hogy akik az elmúlt 1-2 évben vizsgáztak, mennyire volt nehéz?
Gyakorlatban csak az újraélesztés és a stabil oldalfekvés volt, vagy más is? Pl Rautek-féle műfogás, vagy kötések?
Illetve én online csinálom a tanfolyamot, ahol kb minden leckénél fel van tüntetve, hogy a covid miatt már pl a légzés vizsgálatot is csak távolról szabad, vagy hogy befújást is mellőzzük, és bármilyen beavatkozás során maszk és gumikesztyű használatos.
Ezeket a vizsgákon is figyelembe veszik, vagy ott ezt külön nem kell?
Újraélesztés, stabilfekvés kellett gyakorlatban. Élesztésnél nem fújtunk, csak a mozdulatot kellett megmutatni, hogy pumpálsz és szóban elmondani mit, hányszor kell. Kettő húzott elméleti kérdés. Egy eseti: látsz egy sérültet az utcán (konkrét szituáció) mit teszel. Pl nekem az volt, hogy nincs látható sérülés, van légzés,de eszméletlen. A sorrend volt a lényeg, mit, hogyan ellenőrizel le és kell e valamit tenni a sérültel. Nyilván ha azt mondom, elkezdem újraéleszteni, az bukta. Minden esetben az az utolsó mondat, hogy ÉS HÍVOM A MENTŐT! Ezért mindig szóltak az oktatáson.
Második kérdés, hogy egy adott sérülést hogy ismered fel és hogyan látsz el. (én artériás verzést húztam)
Kb fejenként 5perc az egész. Én amíg újraélesztettem a babát, a mellettem lévő stabil fekvést csinált, másik oldalamon válaszoltak a két kérdésre, pár rövid mondatban. Ahogy végezem, már kifelé menet megkaptam az igazolást a pultnál.
És a 360 fokos körüljárhatóság is plusz pont.
Én is vizsgáztatok elsősegélyből, nagyon értékelem amikor valaki megemlíti ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!