Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mennyire nehéz manapság az...

Mennyire nehéz manapság az elsősegély vizsga?

Figyelt kérdés

Azt szeretném kérdezni, hogy akik az elmúlt 1-2 évben vizsgáztak, mennyire volt nehéz?

Gyakorlatban csak az újraélesztés és a stabil oldalfekvés volt, vagy más is? Pl Rautek-féle műfogás, vagy kötések?

Illetve én online csinálom a tanfolyamot, ahol kb minden leckénél fel van tüntetve, hogy a covid miatt már pl a légzés vizsgálatot is csak távolról szabad, vagy hogy befújást is mellőzzük, és bármilyen beavatkozás során maszk és gumikesztyű használatos.

Ezeket a vizsgákon is figyelembe veszik, vagy ott ezt külön nem kell?

okt. 31. 13:10
 1/9 anonim ***** válasza:
90%

Újraélesztés, stabilfekvés kellett gyakorlatban. Élesztésnél nem fújtunk, csak a mozdulatot kellett megmutatni, hogy pumpálsz és szóban elmondani mit, hányszor kell. Kettő húzott elméleti kérdés. Egy eseti: látsz egy sérültet az utcán (konkrét szituáció) mit teszel. Pl nekem az volt, hogy nincs látható sérülés, van légzés,de eszméletlen. A sorrend volt a lényeg, mit, hogyan ellenőrizel le és kell e valamit tenni a sérültel. Nyilván ha azt mondom, elkezdem újraéleszteni, az bukta. Minden esetben az az utolsó mondat, hogy ÉS HÍVOM A MENTŐT! Ezért mindig szóltak az oktatáson.

Második kérdés, hogy egy adott sérülést hogy ismered fel és hogyan látsz el. (én artériás verzést húztam)

Kb fejenként 5perc az egész. Én amíg újraélesztettem a babát, a mellettem lévő stabil fekvést csinált, másik oldalamon válaszoltak a két kérdésre, pár rövid mondatban. Ahogy végezem, már kifelé menet megkaptam az igazolást a pultnál.

okt. 31. 13:51
 2/9 anonim ***** válasza:
88%
Az első válaszolóval hasonló a tapasztalatom. De amúgy én úgy láttam, hogy nehezen buktatnak, de nyilván vizsgabiztos függő, de én amikor bent voltam, akkor ugye még egy vizsgázó volt ott bent, és ő nem tudta a kérdésekre a választ, de átrugdosták őt is, pedig ha úgy valójában reálisan nézted volna, akkor őt nem kellett volna átengedni.
okt. 31. 14:15
 3/9 anonim ***** válasza:
78%
Nagyon könnyű, a pilóta vizsgához kicsit nehezebb volt, de az se volt nehéz különösebben.
okt. 31. 14:17
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Nézd. Én egy szabályos pólyakötést nem tudtam bemutatni, de simán átengedtek. Azt kaptam búcsúzóul, hogy jó-jó, de azért inkább hívjam a mentőket is.
nov. 1. 00:00
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek, kicsit megnyugodtam :)
nov. 1. 12:19
 6/9 anonim ***** válasza:
78%
#4 Ez mondjuk néha a mentősöknek se megy :)
nov. 1. 15:21
 7/9 anonim ***** válasza:
78%
nem tudom hol csinálod az elsősegélyt, az soselsősegély videóiból full jól fel lehetett készülni. Újraélesztés meg stabiloldal volt mindenkinek, aztán 2 tétel de azokról csak pár mondat, belekérdezett egyetegyet de csak alapokat amiket az elearningen is kihangsúlyoztak úgyh no para. Azt meg úgyis jelezni fogja h hogy kéri az újraélesztés bemutatását, azzal csak jót tehetsz ha minden szitu-tétel elején megemlíted a saját biztonságodat meg a védőfelszereléseket.
nov. 1. 16:13
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm ^^
nov. 1. 17:08
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

És a 360 fokos körüljárhatóság is plusz pont.

Én is vizsgáztatok elsősegélyből, nagyon értékelem amikor valaki megemlíti ;)

nov. 1. 17:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!