Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Vissza utasíthatom az autó...

Vissza utasíthatom az autó mentőt ha én nem kértem?

Figyelt kérdés

Annyi történt hogy kifogyott a benzinem menet közben leálltam a forgalomtól elzárt területre,elakadás jelzőt benyomtam. És értesítettem ismerőst hogy hozna e benzint? Indult is,

5-8 perc múlva beállt elém egy autómentő, el kell hagyni azonnal az autóutat. Mondom köszi nem kell,van segítség itt van 3percre,nekik ez kötelező mert a pályásokat értesítették hogy itt egy kocsi stb stb

Ezt értem is,csak én hol kaptam tájékozódást arról ha lerohadsz az úton már jön a tréler...mert akkor alapból hátra dőlök azt majd jön,nem pedig értesítek valakit hogy jöjjön segíteni. Most ha hívok egy másik autómentőst akkor kifizetem mindkettő költségeit? Vagy hogy van ez? Hol járhatok utána? Abszolút megérteném a protokolt (jó dolog lenne ez) de ezt nem kéne tudnia aki épp lerohad?

#lerobbant #autómentő #Benzin kifogy
nov. 14. 16:07
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
88%

Természetesen visszautasíthatod.

Ez valószínűleg csak egy túlmozgásos autómentő vállalkozó volt, aki le akart húzni.

nov. 14. 16:44
 2/14 Szervizmérnök úr ***** válasza:
85%
Nincs ilyen a KRESZ-ben és az út üzemeltetőjének sem lehetnek ilyen jogosultságai, ha egyszer nem volt benne az ÁSZF-ben, ami nincs is.
nov. 14. 17:03
 3/14 anonim ***** válasza:
90%
Zavard csak el a fenébe, maffia.
nov. 14. 21:41
 4/14 anonim ***** válasza:
73%
Sőt jelentsd fel a rendőrségen is, szerencsés esetben kamerafelvétellel, hanganyaggal.
nov. 14. 21:42
 5/14 anonim ***** válasza:
90%
Kifogtál egy "gereblyéző" hiénát. Jól tetted, hogy nem fogadtad el a mentést, vastagon fogott volna a cerka.
nov. 14. 21:47
 6/14 anonim ***** válasza:
54%

Nyilván csak segíteni akart, hogy megúszd a többszörös szabályszegést...

Viccet félretéve, látta a waze-n, hogy megjelölték a lerobbant autót és akart egy potyafuvart.

nov. 15. 07:35
 7/14 A kérdező kommentje:
Hajjaj, az a baj hogy nagyon esélyem se volt vissza utasítani,kiszállt a kocsiból elindult hátra,közbe már engedte a csörlőt meg platót, kérdezte mi történt? Elmondtam,jó ezt azonnal el kell szállítani mert veszélyes stb stb...hát de mondom nem kértem autómentőt,jönnek már segíteni, az nem baj,de ezt azonnal el kell vinni minél hamarabb,közbe ő ténykedett, kb annyit mondtam: ja okê. És a legközelebbi parkolóba kirakott,300méterre volt a benzinkút (én azt hittem oda visz) ez egy 20as lesz (4km) szállított,azthiszem 27km volt összesen a telephelytől az autóút,parkoló vissza a telephely. Ja és amúgy ez egy 60plusz áfás lett volna (utólag gondolkodtam hogy ez volt a fogd be a pofád mondtad,örülj hogy ennyivel megúsztad kb) kihez forduljak akkor? Csak 20ezer,és a segítség ott volt 5percre amúgy.
nov. 15. 12:44
 8/14 Szervizmérnök úr ***** válasza:
83%
Ez a bejáratott módszer a rászedésre, gondolom.
nov. 15. 13:15
 9/14 anonim ***** válasza:
86%
Mondom, hogy maffia. Mindentől függetlenül jelentsd fel a rendőrségen, ne tt pityeregj. Azért volt csak 20 ezer, hogy senki se foglalkozzon velük, 50e Fölé nem fognak menni, mert onnantól, ha le is buknak már nem csak szabálysértés.
nov. 15. 19:57
 10/14 A kérdező kommentje:

Fel is lesznek, csak infókat gyűjtöttem, merre hány méter...

Köszi mindenkinek a segítséget!!

nov. 16. 00:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!