Egy közlekedési balesetnél mennyire befolyásoló tényező a szerencsefaktor vagy, hogy mennyire biztonságos az autó?
Szerencse nem létezik. Egyesek a szerencsével magyarázzák az ismeretlen (vagy számukra érthetetlen) körülményeket. Más szemében ez karma, sors, isteni közbeavatkozás, stb.
Szóval nem, a szerencse nem befolyásoló tényező.
Néha a szerencse faktor is közrejátszik:
Életemben először vezettem télen. Ráadasul nagy hóban kis polszkit. 170 km alatt háromszor csúsztam le az útról.
Szerencsésen egyszer sem találtam el fát.
Mindannyiszor megálltak és "visszatettek" az útra.
A kocsinak semmi sérülése nem lett.
"láttunk már nagyon biztonságos autóban is komoly sérülést de van olyan is, hogy egyszerű régi autóban megúszták kis sérülésekkel"
Aha, és 1:1-ben teljesen ugyanazok voltak a körülmények, csak az autó más? Ezt erősen kétlem. Ez a fajta érvelés ugyanolyan mint amikor mondjqk hogy a be nem kapcsolt öv miatt élte túl, csak figyelmen kívül hagyja a másik 1millió esetet ahol meg nem élte volna túl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!