Ha a busz indulna kifelé (irányjelzővel jelezve indulási szándékát) de én ennek ellenére bemegyek mellé és ütközünk, ki lesz a hibás?
Én amiért nem segítettem az indulását vagy a buszvezető, mert nem adott nekem elsőbbséget?
(a kérdésem elméleti, mindig kiengedem a buszt, sőt még az autósokkal is előzékeny vagyok ha nincsenek sokan az úton és én is ráérek
Jó eséllyel megosztott felelősség. Ami azt jelenti, hogy a rendőrségtől mindketten megkapjátok a teljes bírságot, a KGFB-biztosítók meg mindkettőtök kárának felét fizetik.
Neked a KRESZ szerint ki kellett volna engedni a buszt, ő pedig nem indulhatott volna el, ameddig meg nem győződik róla, hogy kiengeded.
Még egy lehetőség van: ha kamerával vagy szemtanúkkal tudod bizonyítani, hogy már csak vészfékezéssel (v. úgy se) tudtál volna megállni, és ilyenkor nem is kell megállnod, hanem elmehetsz a busz mellett. (KRESZ 24. § (3))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!