Ha a busz indulna kifelé (irányjelzővel jelezve indulási szándékát) de én ennek ellenére bemegyek mellé és ütközünk, ki lesz a hibás?
Figyelt kérdés
Én amiért nem segítettem az indulását vagy a buszvezető, mert nem adott nekem elsőbbséget?
(a kérdésem elméleti, mindig kiengedem a buszt, sőt még az autósokkal is előzékeny vagyok ha nincsenek sokan az úton és én is ráérek
ma 15:19
1/3 anonim válasza:
Te. Kresz szerint elsőbbséget kell neki adnod lakott területen belül ha már kitette az irányjelzőt.
2/3 anonim válasza:
A busz is csak akkor indulhat el ha meggyőződött arról, hogy megadták neki az elsőbbséget. Ha te lakott területen, mert ugye csak ott kell kiengedned, 50 el mész, és féktávon belül kijön eléd akkor a buszsofőr lesz a hibás.
3/3 anonim válasza:
Elsőbbsége csak mozgásban lévő közlekedőnek van. A busz megállóhelyből elindulását kötelező segíteni. A vezetőjének meg kell győződnie arról, hogy ezt megteszik. Már csak azért is, mert a másik közlekedő veszélybe nem sodorhatja saját magát és másokat mondjuk vészfékezéssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!