Motorosok mit kerestek a kerékpárúton? És még nektek
áll feljebb?
Figyelt kérdés
Sziasztok, ma reggel kis híján csatt volt. Sajnos itt egy szakaszon a kerékpárúton keresztül visz az út, a kerékpárosoknak elsőbbséget kell adni, ott a macisajt, ez tiszta. A helyszín: [link] Viszont az a bozót már szép nagyra megnőtt, de elég lassan jöttem ki ahhoz, hogy akár egy izomból tekerő bringást is észrevegyek és meg tudjam adni az elsőbbséget. Viszont ma a semmiből egy Harley-es majdnem nekem jött hátulról (miután ide felhajtottam), rácsapott a hátsó szélvédőre, utána odajött hőzöngeni, utána pedig az első szélvédőre is rácsapott. Minimum 60-al jött, és még neki áll feljebb? Ti is tapasztaltatok ilyet, hogy egyesek motorral a bicajúton vágják le az utat? Mert igen, a reggeli csúcsban be volt állva a párhuzamos út. (szerencséje van, hogy a kamera helyett az ülésfűtés volt bedugva...)
Semmi keresnivalója ott, ha ez várostáblán kívüli terület akkor segédmotoros kerékpárral felmehet, de max 30 km/h sebességgel, azaz egy kategóriába esik az általad említett "izomból tekerő" kerékpárossal.
1-es: igen alapból, de mi van ebben az esetben, ha egy ott szabálytalanul közlekedő jármű van? Amire nem számítasz?
okt. 22. 09:41
3/12 anonim válasza:
Nem ezt kérdezte!
Motoros nem közlekedhet kerékpárúton, smkp és csak max. 20 km/h sebességgel közlekedhet. Motorkerékpár semmiképpen. Viszont a KRESZ nem foglalkozik a szabálytalankodókkal, annak is elsőbbsége van. A büntetőjogban a megtévesztően nagy sebesség esetén a felelősség a gyorshajtóra száll át.
Értem a kérdésed, de mi van akkor, ha egy kerékpáros megengedett max. sebességgel érkezik. Ami sisak nélkül is 40 km/h.
okt. 22. 09:42
4/12 anonim válasza:
Gratulálok annak, aki ezt a kereszteződést így kitalálta. A nem beláthatóság miatt a földek felől érkező autósoknak STOP tábla kéne, ez a minimum. Viszont ha 7-esről többen jönnek le, és lent elsőbbséget kell adni a bringásoknak simán kialakulhat egy kisebb sor, amibe aztán bele durrantanak a főúton.
okt. 22. 09:49
5/12 anonim válasza:
Mi a kérdés?
Értjük, hogy dühös vagy, hiszen szabálytalan volt a motoros.
okt. 22. 09:50
6/12 anonim válasza:
A 3.-ra pirosat nyomók nem ismerik a KRESZ-t? Az elég nagy baj.
okt. 22. 10:04
7/12 anonim válasza:
Ahogy a kérező írta, a helyszín már nem pont így néz ki, mert a susnyás a kamerás autó óta jó nagyra nőtt.
Kérdező!
Én tegnap egyirányú utcában találkoztam szembe jövő autóval, mert a sofőr bár tudta hogy tilosban jár, nem akart kerülni. A suttyók ilyenek.
okt. 22. 10:05
8/12 anonim válasza:
#6: kerékpárúton 30 km/h a megengedett legnagyobb sebesség minden járműnek. A kerékpárosnak is és a lakteren kívül arra tévedő smkp-nak is.
okt. 22. 10:08
9/12 anonim válasza:
#2: A szabálytalanul közlekedő (például egyirányú utcából ellentétes irányban hajtó) járműnek is elsőbbsége van.
okt. 22. 10:08
10/12 anonim válasza:
8. Igaz, rosszul írtam. Módosítom a kérdést: Ha 30 km/h sebességgel érkezett volna egy kerékpáros, az elé is kiment volna? Mekkora volt a motoros sebessége? De mint írtam, baleset esetén mellékes. Ha motoros jön, annak is elsőbbsége van, ha 50-nel jön, akkor is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!