Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Vasúti átjárónál lakott...

Vasúti átjárónál lakott területen belül miért van feljebb a sín az útnál?

Figyelt kérdés

Vagy ez csak helyismeret kérdése? Van esetleg valami amiből kikövetkezteted?

Most arra gondolok, hogy általában lakott területen belül lassabban kell áthaladni mert nagyobbat odavág az autónak. De lakott területen kívül - felénk legalábbis- nyugodtan áthajt mindenki, tényleg mindenki egy minimum 80-as tempóval. De csak 1-2 átjárónál. Ti mit szoktatok figyelni? Van,hogy lelassítasz olyan helyen ahol mások gyorsan átmennek?

2022. okt. 6. 00:05
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
89%
Én mindenhol lelassítok 30-40-es tempóra, mert meg akarok állni, ha jönne a vonat. Amire ha igen-igen csekély is, de van esély még villogó fehérnél is. És ehhez jön hozzá az, hogy egy csomó átjáróban nem jó a burkolat minősége.
2022. okt. 6. 00:11
 2/12 anonim ***** válasza:
74%

Gyorsabb forgalmú utakon figyelnek általában, hogy ne legyen magasan a sín. De lakott teruleten belul nálunk is muszály lelassulni, különben jó nagy bukkano lesz.

Településen belul amúgy sem megyek gyorsan, nálunk aztán van biciklis, meg idős bőven, bármi jöhet. De pl a település után van egy vasúti átjáró, kb 10 éve lett megcsinálva rendesen az ut, azt ismerem, és belátható, egész hosszú szakaszon, így ott 60 alatt nem szoktam atmenni , egyedül a betorkolló bicikli utat nézem, de általában nem jön senki, és az is belátható idővel . Ha ismeretlen helyen jarok, és nem belátható, ott viszont lassitok , és nem érdekel a mögöttem jövő türelmetlensége :)

2022. okt. 6. 01:32
 3/12 anonim ***** válasza:
67%

Aki 80-as tempóval megy lakott területen belül, az nem járművezető, hanem egy barom. Évtizedeken át volt megengedett maximum sebesség is a vasúti átjárókra. Most már csak minimum van.

A pálya töltésen halad. Ez hol magasabb, hol alacsonyabb, a környezetéhez képest általában kiemelkedik. A fém a fémen gördülés megköveteli a kis lejtést. A keresztező utak szintbe hozása nem mindig egyszerű, és költséges.

Amikor a vasút még csak épülgetett, a szénás szekérnek jó volt úgy is. Automobil nem sok volt.

Persze azóta sok évtized eltelt.

A korrigálásra egy helyi példa: az átjárót keresztezi egy főút, és a vonattal párhuzamosan is megy út.

A szintbe hozáshoz legalább 8-10 házat el kellene bontani. Ha az úttest magasabban van, mint a telek, oda kocsi nem tud beállni. A csapadék elvezetéséhez is nagyon mély árok kellene.

2022. okt. 6. 06:22
 4/12 anonim ***** válasza:
25%
41!-os! Jól szórakozol?
2022. okt. 6. 11:14
 5/12 A kérdező kommentje:
3-as nem lakott területen belül, hanem kívül.
2022. okt. 6. 11:17
 6/12 anonim ***** válasza:
Igaz, de a többi szerintem rendben van csak a 41%-os unatkozik. Megzavart, hogy a kérdésed lakott területen belülről szól.
2022. okt. 6. 11:22
 7/12 anonim ***** válasza:
Egyszerűen csak egyszerűbb a szinteket kihozni egy főúton ahol nem kell alkalmazkodni különösebben a meglévő viszonyokhoz és más lakott területen ahol alapvetően meglévő hálózatokat kell összedolgozni.
2022. okt. 6. 12:07
 8/12 anonim ***** válasza:
64%

Ez a szimplán "így sikerült" megcsinálni kategória.

Nincs olyan logika benne, hogy fekvőrendőrként működjön

2022. okt. 6. 12:25
 9/12 anonim ***** válasza:
47%
11 éve jogsiztam, akkor sem volt már a "lakott területen belül 30, kívül 40" szabály, de oktatóm is mondta, hogy jó irányszám arra, hogy a legvaksibb, legbénább ember is szét tudjon nézni. Soha nem mentem át 40-nél gyorsabban vasúti átjárón, és nem is mernék.
2022. okt. 6. 16:22
 10/12 anonim ***** válasza:
33%
Azért hogy télen hamarabb leolvadjon róla a hó és nem marad a vasúti átjárón a viz hogy ne kezdje ki a rozsda a sint.
2022. okt. 7. 00:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!