Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Jogosan dudálták le azt a...

Jogosan dudálták le azt a személygépkocsit aki ezen a szakaszon nem előzte ki a 30-al közlekedő traktort?

Figyelt kérdés
[link]
szept. 20. 18:58
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
52%

Nem ismerem az útszakaszt, lehet hogy utána hosszasan nem lenne már lehetőség megelőzni, így meg tudom érteni azokat akik már ismerik az utat mint a tenyerüket és haladnának. Ettől függetlenül ha én először vagyok itt és itt beérek egy traktort nem biztos, hogy megelőzöm, maximum ha a traktor nem vontat semmit.

A dudálás nem jogos.

szept. 21. 11:08
 12/16 anonim ***** válasza:
0%
#10 Baromi egyszerű, indexelj 1-2 másodpercig a másik autó mögött, és ha nem reagál, akkor nem bunkóság "bevágni mellé agresszív módon".
szept. 21. 12:18
 13/16 anonim ***** válasza:
65%

12

Ha mögötted indexelnek, akkor te úgy reagálsz, hogy kivágsz az előzni készülő autó elé? Ha előzni készül az előtted haladó, akkor vagy a tükörbe néz, és elkezd szidni, vagy nem néz a tükörbe, csak kivágja az indexet, és már megy is, te meg vagy tudsz fékezni, vagy nem.

Ilyen helyzetben az lenne a civilizált megoldás, hogy a felgyülemlett kocsisor szépen megelőzi a traktort, nem egymást előzgetik közben, hanem engedik előzni a gyengébb képességű versenyzőket is. Aztán ha megvolt a traki, utána majd egymás közt is el lehet dönteni a sorrendet.

Az ilyen nem előző, a sort feleslegesen feltartó sofőr ugyanolyan idegesítő, mint aki a sor végéről kivágva előzi az egyébként is előzni készülő autókat.

szept. 21. 12:35
 14/16 anonim ***** válasza:
64%
#13 Nem, ha mögöttem indexelnek, akkor tudom, hogy előzni készülnek, ezért eszembe sem jut előzésbe kezdeni (melynek kezdete előtt indexelni kell). Tehát az indexeléseddel jelzed, hogy "ha eddig nem kezdtél el előzni, nehogy most jusson már eszedbe".
szept. 21. 13:45
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Mennyivel ment a traktor? 20-szal vagy 50-nel? Nálam pl. ettől is függ.

Rám sokszor rámelőznek, még akkor is, ha kint az index, mert jó hátulról nem lát. Én azonnal kiteszem, hogy előzni fogok, nem most, de pl. elmegy a szembejövő és megyek. Amikor már tudom, hogy előzni fogok mert mindjárt lesz lehetőség. Jó, nem beláthatatlan részeken meg szembejövő kocsisornál.

szept. 21. 15:14
 16/16 anonim ***** válasza:
35%
Itt azért nyugodtan lehet előzni egy lassú traktort.
szept. 22. 11:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!