Jogosan dudálták le azt a személygépkocsit aki ezen a szakaszon nem előzte ki a 30-al közlekedő traktort?
Kresz:
"30. § Hangjelzést adni csak balesetveszély esetében, a baleset megelőzése érdekében, valamint – lakott területen kívül – az előzési szándék jelzése céljából szabad."
Vagyis ha valami értelmes autós volt, akkor ezt a szakaszt tudta és az előzési szándékát jelezte. Nem ledudált, hanem vigyázott rád.
Jobb lett volna egy Google-link, hogy tudjuk, mi volt korábban. (Bár a Google Maps is nagyon torzít, ezt bárki megtapasztalhatja ismerős útszakasz megnézésével.)
Ha hosszan követ valaki egy traktort, akkor az nem csak egy pontban történik, ezért kellene részletesebb ismeret a helyszínről.
Van olyan, hogy másodikként megyek a lassú jármű után, és biztos vagyok benne, hogy az első is előzni akar, csak nem mer. Aztán ha jön egy megfelelő szakasz, akkor várom, hogy induljon, mert nem vagyok akkora bunkó, hogy mikor nagy nehezen nekifog, akkor én bevágjak mellé agresszív módon. Én csak utána akarok menni.
Viszont ha nem előz, akkor elmúlik az esély, és megint lehet 5-10 percig menni csigatempóban, mert elég forgalmas helyeken járok általában. Dudálni ugyan nem szoktam, de igen csúnyákat gondolok az illetőről, meg az anyukájáról, aki szegény nem is tehet semmiről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!