Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Jogosan dudálták le azt a...

Jogosan dudálták le azt a személygépkocsit aki ezen a szakaszon nem előzte ki a 30-al közlekedő traktort?

Figyelt kérdés
[link]
szept. 20. 18:58
1 2
 1/16 Koplárovics Béci ***** válasza:
75%
Ha innen ment, akkor azért necces lehet az előzés. Főleg ha kissé bizonytalan a sofőr. Visszafelé azért kérdés, hogy mi van a hátunk mögött, de simábban belefér egy jó autóval.
szept. 20. 19:13
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
A kreszben nincs olyan, hogy valakit le kell dudálni.
szept. 20. 19:36
 3/16 anonim ***** válasza:
71%
Ha mindez egy nyílegyenes úton történik se jogos a dudálás.
szept. 20. 19:49
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Mi van ha a traktoros haverja az autós és kiséri, mert vacak a traktor és ha megint megáll akkor tudjon segíteni. De még 1000 más eset lehet amiért nem előzi meg. Sosem dudálnék le ilyenként senkit.
szept. 20. 20:07
 5/16 Alex Fly ***** válasza:
84%
Akárhogy keresem a KRESZben, sehol nem látok olyat, hogy bárhol és bármikor is kötelező lenne az előzés. Tehát nem jogos.
szept. 20. 20:47
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Kresz:

"30. § Hangjelzést adni csak balesetveszély esetében, a baleset megelőzése érdekében, valamint – lakott területen kívül – az előzési szándék jelzése céljából szabad."

Vagyis ha valami értelmes autós volt, akkor ezt a szakaszt tudta és az előzési szándékát jelezte. Nem ledudált, hanem vigyázott rád.

szept. 20. 20:55
 7/16 anonim ***** válasza:
61%
Ha itt szembejön valami gyökér padlógázzal, akkor borítékolt az ütközés.
szept. 20. 21:55
 8/16 anonim ***** válasza:
88%
Nincs jogos "ledudálás". Ha a dudálásnak a "ledudálás" a célja, akkor a dudáló egy idióta paraszt. Én nagyon szívesen kisorolok két kamion közé autópályán, ha valaki 180-nal jön mögöttem, de ha villog is mellé, akkor elkönyvelem, hogy büdös paraszt.
szept. 21. 03:05
 9/16 anonim ***** válasza:
51%
Némelyik idiótának az a lételeme ha ráfekhet a dudára.
szept. 21. 06:58
 10/16 anonim ***** válasza:
66%

Jobb lett volna egy Google-link, hogy tudjuk, mi volt korábban. (Bár a Google Maps is nagyon torzít, ezt bárki megtapasztalhatja ismerős útszakasz megnézésével.)

Ha hosszan követ valaki egy traktort, akkor az nem csak egy pontban történik, ezért kellene részletesebb ismeret a helyszínről.

Van olyan, hogy másodikként megyek a lassú jármű után, és biztos vagyok benne, hogy az első is előzni akar, csak nem mer. Aztán ha jön egy megfelelő szakasz, akkor várom, hogy induljon, mert nem vagyok akkora bunkó, hogy mikor nagy nehezen nekifog, akkor én bevágjak mellé agresszív módon. Én csak utána akarok menni.

Viszont ha nem előz, akkor elmúlik az esély, és megint lehet 5-10 percig menni csigatempóban, mert elég forgalmas helyeken járok általában. Dudálni ugyan nem szoktam, de igen csúnyákat gondolok az illetőről, meg az anyukájáról, aki szegény nem is tehet semmiről.

szept. 21. 10:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!