Ráfutásos balesetnél a felelősség többnyire a hátul közlekedőé?
Oktatóm azt javasolta, hogy ha úgymond tol a mögöttem közlekedő akkor ne foglalkozzak vele, én csak azt figyeljem ami előttem van. Ha nekem satufékezni kell mert a közlekedésbiztonság megkívánja akkor tegyem meg, a mögöttem levő kötelessége hogy olyan követési távolságot tartson hogy minden esetben meg tudjon állni. Ha ezt elmulasztja akkor az ő felelőssége ha belém rohan.
Ez többnyire a gyakorlatban valóban igaz? Például ráfutásos balesetnél mindig az a vétkes aki nem tartotta a követési távolságot?
"3-as: kivétel a büntetőfékezős eset, de azt bizonyítani kell"
Tévedsz.
A büntetőfékezés ebből a szempontból nem különbözik a vészfékezéstől.
Neked olyan távolságot kell tartani, hogy az előtted haladó vészfékezése esetén meg tudj állni.
Két esetben nem lesz hibás a hátul közlekedő:
- ha az előtte haladó nem hirtelen ( vészfékezés) hanem azonnal áll meg. Ez egy esetben életszerű: az első elbambul, és belerohan egy előtte álló autóba.
- ha bizonyítható, hogy a büntetőfékező féktávon belül vágott a másik autós elé és gy vészfékezett.
Szerinted nem jelenthet valamit, ha "ráfutásos" a neve?
Olyankor azért érdekes lehet az elől levőt hibáztatni. 🤩
6-oska, és mennyivel mentél autópályán? 130-nál a 60 méter lópilács.
De nézd meg a porátfújásos tömegjelenetet, a sok marha egymás után durr bele a vakvilágba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!