Ha egy közlekedési balesetnél az okozó fél elismeri a felelősségét, kárbejelentő lap is van nála, amit csak ki kellene tölteni, a vétlen fél mégis rendőrt hív, mert "bepánikolt" és ragaszkodik hozzá, akkor mi van? Van-e díja a rendőrnek?
Semmi díja nincs annak hogy rendőrt hívsz, azért fizetsz adót hogy abból kapják a fizetésüket....
Amúgy ha az egyik fél ragaszkodik hozzá, hogy rendőrt hívjatok akkor a másik köteles beletörődni, nincs olyan hogy megtiltja és nem is lécelhet le.
Díja akkor lenne, ha nem történt volna baleset, csak egy kamu sztorihoz hívsz rendőrt.
Minden esetben érdemes rendőrt hívni, mert ha a másik fél elismeri a vétségét a helyszínen, és ezt a betétlapra is ráírjátok, azt is bármikor megváltoztathatja, csak a biztosítóhoz kell bemennie.
Helyszínelésnél viszont jegyzőkönyv készül, abban pedig a tények szerepelnek.
Engem meg akart bírságolni a rendőr, mert úgy hívtam ki, hogy a vétkes elismerte a hibáhát, és már írtuk is a papírt.
Azért hívtam ki, mert egy korábbinál később meggondolta magát. A biztosító neki fizetett, nem nekem.
Egyáltalán nem kötelező kihívni a rendőrt - kivéve ha halál, személyi sérülés történt (ilyenkor kötelező kresz szerint), illetve ha nem ismeri el a vétkes fél a felelősségét. Ha elismeri a másik fél a felelősséget, papírra is veti, nem kell a yardot is belevonni. Nekem is volt balesetem pár hete, illető elismerte, biztosítója fizeti is a dolgokat. Ha jön a rendőr, szabálysértési törvény szerint szemlézni fog, stb. Fölösleges.
Díja nincs ilyen "eljárásnak".
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!