Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Úgy vagytok az autózással...

Úgy vagytok az autózással hogyha Budapest akkor inkább tömegközlekedés?

Figyelt kérdés
Nekem már annyira elegem van belőle hogy dugóban kell ülni, kínozni az autót és legfőképp engem, hogy inkább tömegközlekedek. Látom azért nagyon sokan így is az autót választják. Idegekkel hogy lehet azt bírni? Vagy csak nekem kéne nyugtató hozzá? Buszon igaz hogy dupla annyi idő, de legalább szinte ingyen van és nem hordok ki pár szívinfarktust egy utazás alatt. Mit gondoltok? A sok autóval van a baj vagy a várossal, hogy nem bír ennyi autóst kiszolgálni? Szerintem az utóbbi. Jártatok már olyan városban ahol az autós közlekedés jól meg van oldva? Hol?
szept. 11. 09:43
 1/10 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem igazad van, és én sem bírnám autóval, borzasztó pénzkidobás is a bérlethez viszonyítva. Havi 100k lenne alaphangon ha lenne autóm. Így meg 9450-ért a helyek 95%-ra el tudok menni (Pest vármegyebérlet) ahol dolgom lehet
szept. 11. 09:54
 2/10 anonim ***** válasza:
78%
Nem vagyok így. Esetleg akkor, ha a körúton belülre megyek vagy ha inni akarok.
szept. 11. 10:02
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Vidéken lakom, igy autóval megyek fel de csináltam már olyat hogy leparkoltam budán egy P+R parkolónál és onnan tovább tömegközlekedéssel.

Viszont mentem már a westendbe hogy ott leparkoltam mert van saját parkolójuk, így nem kellett vadászni a helyeket. Én a parkolást nem szeretem mert fizetős és még így sincs mindig hely.

Ha konkrétan valakihez mennék fel akinek van a házánál parkoló akkor egyértelműen autóval mennék.

Vidéki kisváros mellett nőttem fel ahol ingyenes a parkolás de nem mindig van hely, viszont tudom hol érdemes parkolóhelyet keresni mert ismerem a várost.

Külföldön élve nem lep meg ha dugó van mert ez nálunk rendszeres, viszont felénk mindenhol van parkoló, igy azzal soha nincs gond.

szept. 11. 10:10
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek!

Én vidéken lakom. Budapestre legalább 20 éve nem mentem autóval. Legutóbb még 2005-ben hajtottam át rajta, akkor még az M0 nem volt meg az M1 és M3 között végig, azért hajtottam be a városba. De budapesti célállomásra még annál is régebben.

szept. 11. 10:28
 5/10 anonim ***** válasza:
34%
Ulan-bator, phenjan...álom ott autózni..
szept. 11. 10:59
 6/10 anonim ***** válasza:
Carsharing esetleg? Az nem opció?
szept. 11. 10:59
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Én meg inkább autózom, ha nagy ritkán bemegyek az irodába, van klíma, szól a zene, kényelmesen ülök a kocsiban.

Családdal meg amúgy is kocsival megyünk, gyorsabb, mint tömeggel.

szept. 11. 11:02
 8/10 Hintalow ***** válasza:
100%

Nincsen autóm, Budapesten a melóhely kb fèl óra bringával vagy tömegközlekedèssel, a rokonaim szintèn 10-20 percre laknak, barátok dettó.

Nincs èrtelme fenntartanom. Ha meg nagyritkán kell (1-2 alkalom/ èv) akkor mindig van valaki aki segìt, pont azèrt mert rengetegen nem tudnak meglenni nèlküle 😁

Szóval igy az is ingyen van nekem 😆

szept. 11. 12:12
 9/10 anonim ***** válasza:
0%
Nem tömegközlekedem, még a gondolat is undorító.
szept. 11. 12:41
 10/10 anonim ***** válasza:

"Idegekkel hogy lehet azt bírni? Vagy csak nekem kéne nyugtató hozzá?"

Úgy, hogy valaki számára még így is kímélőbb az idegeknek, mint a végtelen heringparti a nagyon vegyes utastársakkal.

De amúgy nagyon nem mindegy, melyik napszakban mész és hova - ha autózol, mekkora forgalomra, milyen utakra, milyen parkolási lehetőségekre számíthatsz, ha BKV-zol, milyen a menetrend, mennyire jön ki jól az átszállás, mennyire vannak tömve a járatok, kikkel utazol együtt, stb. stb. - rengeteg különféle szempont van. A munkahelyemre kényelmesen bejutok elővárosi vonaton és elsőajtós buszon, ha nincs nagyon rossz idő, szívesen bevállalom, még jól is esik.

szept. 11. 13:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!