Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Megbüntethetnek azért mert az...

Megbüntethetnek azért mert az autó felével átmentem a záróvonalon egy belátható kanyarban egy macskatetem kikerülés miatt?

Figyelt kérdés

Nem tudtam közrevenni, kátyú is volt. A rendőrök mögöttem 26 ezer forintra büntettek mondván ők a terepjáróval simán átmentek rajta. Nekem kicsi, alacsony autóm van. Illetve a rendőrök be se mutatkoztak, magukat nem igazolták, bunkó hangnemben beszéltek.

Aláírtam, az elismerést de hazaérve találtam olyan cikkeket mi szerint nem kellett volna elfoganom xy okra hivatkozva. Illetve azt mondták ha nem ismerem el feljelentenek. Nagyon bánt a dolog, mivel nincs még nagy rutinom a vezetésben és a jogokat sem ismerem nagyon. Jogos volt a büntetés? Ha nem akkor ez esetben mit tudok tenni? Van e értelme panaszt tenni? Nagyon szépen köszönöm a segítséget

19/L

szept. 4. 13:29
 1/9 anonim ***** válasza:
68%
Adtak csekket, vagy helyben fizettél? Sokra nem mégy, mert ők ketten vannak, a macsek meg nem fog tanúskodni.
szept. 4. 14:12
 2/9 anonim ***** válasza:
44%

Nem lehet, hogy azért büntettek meg, mert veszélyesen kerülted ki? Vagy csináltál közben valami mást is? Pl. a szembejövő autóval épphogy elkerültétek az ütközést, vagy hasonló?

Csak mert pusztán ezért nem kéne büntetni (bár lehet fel sem tűnt nekik a macska tetem, nem tudom, ezt a helyszínen jelezted-e), na meg Magyarországon azon a pár db Skoda Kodiaq-on kívül nem nagyon van "terepjáró" a rendőrségnél...

szept. 4. 14:46
 3/9 A kérdező kommentje:

1/2 Csekket kaptam

2/2 Nem jött szembe autó és nem is mentem gyorsan/veszélyesen, feltűnt nekik a tetem mert ugye azt mondták hogy ők simán átmentek rajta

szept. 4. 14:57
 4/9 anonim ***** válasza:
41%
Ha átmégy rajta, akkor azért büntettek volna
szept. 4. 15:01
 5/9 anonim ***** válasza:

Lehet vitatkozni, jogos-e a büntetés vagy nem.

Lehetne azon is vitatkozni, hogy lehetek-e volna elnézőbbek.

Csak sajnos teljesen felesleges.

Aláírtad a helyszín bírság szelvényt és amennyiben nem követtek el ellened olyan törvénysértést, ami mentesítene(pl megfenyegettek a rendőrök, ha nem írod alá akkor agyon vernek) akkor ez innentől ennyi. Köteles vagy befizetni. Ennyi és pont. Minden más már csak egyéni vélemény kérdése.

szept. 4. 16:22
 6/9 anonim ***** válasza:
17%

A KRESZ 18. § (1) c) azt mondja ki, hogy a záróvonalat járművel sem átlépni, sem érinteni nem szabad. Ennyi. Semmi kivétel.

Hivatalosan nem csak döglött macska miatt nem lépheted át, hanem ha lerohad a záróvonalas sávodban egy kamion fél napra, akkor is ott kell álldogálnod mögötte, ameddig el nem vontatják, vagy a nap fel nem szívja. Ha meg csőtörés miatt felbontják a sávodat, és otthagyják minden jelzés nélkül, akkor pedig csak azt csinálhatod, hogy leállítod a motort, és felversz egy sátrat, rendelsz egy Toy-Toy wc-t, aztán elgyalogolsz a legközelebbi kormányablakba, és bejelented, hogy egy hónapig itt van ideiglenes lakcímed, mert bizony a KRESZ alapján tovább nem mehetsz.

Ez nyilván egy hülyeség, a KRESZ hiányossága, hogy nem szabályozza a záróvonal átlépését.

De jelenleg ez van, a rendőr jogosan büntethet miatta.

szept. 5. 06:23
 7/9 anonim ***** válasza:

Megtudtad volna közölni , biztos hogy egy döglött macska nem ér fel .

Jogos a büntetés.

6. Hiába sarkítod , ezt megkellene érteni.

szept. 5. 09:53
 8/9 anonim ***** válasza:

6. Valóban nincs a KRESZ-ben közvetlen megoldás arra, mi van akkor, ha záróvonal miatt a továbhaladás lehetetlen. De a Trabant szó sem szerepel benne, de attól még közlekedhet. Nem vagyok jogász, amatőrségemben nem keresem meg, melyik része adna felmentést.

De egy gyakorlati példa: Befordulok egy egyirányú utcába. Előttem egy nagyobb jármű. Amikor az megáll, és leparkol, akkor látom, hogy fel van bontva az út. De nagyon. A táblát nem vették le, nem takarták le.

Az előttem leparkoló és én is köteles vagyok megvárnom a jövő karácsonyt, ha addig tart a munka? Tolatni is tilos!

szept. 5. 10:01
 9/9 anonim ***** válasza:

8# nem nekem írtad, de egyszer hallottam benne okosat.

Jogászok fejtegették, hogy milyen fura a jog gyakorlat.

A KRESZ-T sok esetben rugalmasan alkalmazza mindenki, még a hatóság is. Ez nyilván amiatt is van, amit írsz. A közlekedésben egyszerűen túl sok a variáns, lehetetlen minden egyes létező helyzetre kitalálni valamit.

Ezzel szemben például a büntető törvénykönyvet mindenki sarkosan értelmezi. Nincs rugalmasság. Pedig jogszabály mind a kettő.

Én megpróbáltam utána nézni. A KRESZ-t én sem olvastam végig, de közlekedési szakértők azt írták, nincs kivételről szóló rendelkezés. A záró vonalat nem lehet átlépni, pont.

Nyilván, ez egy adott esetben konkrétan a kutyát nem érdekli és mindenki átmegy.

szept. 5. 12:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!