Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » 2 óra alvással mennyire...

2 óra alvással mennyire biztonságos nekivágni 400 km-es útnak?

Figyelt kérdés

Egész éjszaka forgolódtam, melegem volt, egyszerűen nagyon nehezen bírtam elaludni. Nagyon nehezen jött össze 2 óra.

Igazából nem érzem magam álmosnak, se fáradtnak. Még.

Délután azonban neki kellene vágni egy 400 km-es útnak. Biztonsággal bevállalható?

aug. 17. 12:01
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Ez egyén függő, de inkább azt mondom hogy NE!
aug. 17. 12:05
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Kérdés időben ez mit jelent. Mi Szlovákiában voltunk, nem alvás, egész napos túra és hulla betegség mellett én levezettem 5+ órát. Simán ment, de biztos, hogy ha nem muszáj nem vállalnám be újra.
aug. 17. 12:16
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Necces. Ismerősék tegnap mentek le Szerbiába, az is nagyjából ilyen táv, de reggel indultak, és végig nappal vezettek. Ha te délután indulsz, akkor rád fog sötétedni, és olyankor már lehetnek gondok, főleg ha mellé megkapod az esőt is.
aug. 17. 12:25
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Van olyan aki 2 óra alvás után gond nélkül lemegy az Adriára, és ismerek olyat, aki egy tökéletesen pihent állapotban 8 óra alvással, de már 60 km megtétele után nem volt képes a vezetésre koncetnrálni.

Én pedig nem tudom, hogy te melyik vagy?😉

aug. 17. 12:40
 5/11 A kérdező kommentje:

Vezettem már alvás nélkül is, nyilván nem ilyen távot. Gondot nem okozott.

De autópályán alapból ritkán vezetek, amikor ott vezetek akkor mindig kipihent voltam.

Egyébként Szerbiába megyünk most mi is, ott megszállunk és holnap reggel folytatjuk az utat görögbe.

Fiamnak is van jogsija és mondta, hogy ő szívesen bevállalná, csak 2 éves még a jogsija aztán én nekem meg nagyon nehéz átadni így is a volánt még tapasztalt sofőrnek is. Szerintem elkezdem én aztán meglátom, hogy bírom.

aug. 17. 13:14
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Én átadnám fiadnak a volánt. Itt a lehetőség rutint szereznie. Ha fáradtok, megálltok a pihenőben, kávéztok, pihentek kicsit.
aug. 17. 14:42
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Az a lényeg, hogy mikor először elkezded érezni az álmosságot, akkor meg kell állni az első alkalmas helyen és aludni. Nekem volt már olyan, hogy 700 kilométerről kellett hazavezetnem. Este indultam, nem voltam még álmos. Végül 680 km lement gond nélkül rövid pihenőkkel, és az otthonomtól 20 kilométerre aludtam 8 órát egy Tesco parkolóban. Ha az utolsó 20 kilométert is erőltetem, akkor ki tudja mi lett volna.
aug. 17. 17:08
 8/11 anonim ***** válasza:
Jaj Istenem. Nehezen engeded át a volánt mert akkora sofőr vagy, de felnőtt családapaként nem tudod eldönteni álmos leszel-e. Lol.
aug. 18. 07:49
 9/11 anonim ***** válasza:
Az igen, ha már ki akarjuk nyírni magunkat, vigyük a családot is...
aug. 18. 15:05
 10/11 A kérdező kommentje:

Nem arról van szó, hogy mekkora sofőr vagyok hanem 400 lóerős kocsimat féltem.

De végül átadtam neki, felváltva vezettünk le.

aug. 18. 16:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!