Párhuzamos parkolásnál mennyi helyet kell hagyni a mögöttem lévő autónak, hogy ki tudjon biztonságosan állni (ha mögötte is állnak szorosan)?
Figyelt kérdés
A kreszben erre vonatkozóan nem találtam előírást, inkább tapasztalat érdekel. Van aki jól vezet, fél métert mondott, de egy suv-nál kicsit kevésnek tűnik ez nekem.aug. 7. 00:05
1/5 anonim válasza:
Ha a mögötted álló egy dömper vagy földmunkagép, akkor elég 10cm. Majd csinál helyet magának... 🙄
2/5 anonim válasza:
Nekem úgy tanította az oktató, hogy annyira állj meg előtte, hogy a középső tükörben éppen meglásd a motorháztetejét a mögötted állónak, annál tovább semmiképp se tolass. Méterben ez nem tudom, mennyit jelent, de kellő távolságot ad.
3/5 anonim válasza:
Hagyhatsz kis helyet is, de ha engem beszorítanak, akkor előre-hátra érintésig megyek.
Ezt szó szerint kell érteni, amíg meg nem akad az autó.
4/5 anonim válasza:
3
Így van. És teljes gázzal. Hogy a lendület kicsit arrébbtolja őket, és lesz hely..
5/5 anonim válasza:
Aki fél métert mondott, az egyáltalán nem vezet jól.
Egy városi kisautó esetében elég lehet ennyi, de egy nagyobb fordulókörrel rendelkező személyautó, vagy pláne egy pick-up esetén ne csodálkozz, ha a lökhárítód csúnyán fog kinézni, miután a mögötted álló dodzsemezett egy kicsit, ütközéstől ütközésig.
2 m mozgástér (elöl-hátul összesen) kell ahhoz, hogy jó eséllyel épségben maradjon az autód.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!