Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Miért nem oktatják a szülőket...

Miért nem oktatják a szülőket arra, hogy vigyázni kell a gyerekre?

Figyelt kérdés
Anyuka nem egyszer körülnézés nélkül tolja ki az úttestre a babakocsit. Amíg személyautó jön ezzel nincs is baj, figyelek és fékezek intenzíven. Vajon az a kamion is le tud kellően lassítani majd, ami egy 30-as tábla előtt is csikorgó fékekkel lassít? Ilyen figyelmetlenül közlekedve ugye nem kell meglepődni a baleseten.
2024. aug. 10. 06:46
 1/8 anonim ***** válasza:
65%

És ugye ennek az az oka, hogy az állam nem tanította meg erre...

Talán először a logikus, kritikus gondolkodást kellene oktatni, és rájönnél, mi a gond a kérdéssel.

2024. aug. 10. 06:50
 2/8 anonim válasza:
55%

"Vajon az a kamion is le tud kellően lassítani majd"

Nemtom hallottál -e már KRESZ-ről vagy műszaki vizsgáról, de egy kamionnak pont ugyanazt a lassulást kell produkálnia ahhoz hogy forgalomba kerülhessen mint egy személyutónak. Annak oka hogy mi kamionosok nem szeretünk olyan hirtelen fékezni inkább a rakományban és a fülkében lévő tárgyakban keresendő, de erről majd máskor. Egyelőre ennyi információt is megterhelő lesz feldolgoznod.

2024. aug. 10. 06:56
 3/8 anonim ***** válasza:
78%
Régen voltak ilyen 1 perces oktató videók a TV-ben, nem tudom, hogy változtatna-e ez érdemben a dolgon. Tavasszal konkrétan egyetlen lépésen múlt az életem. Zebránál állok, jobbról nem jön senki, balról jön egy autós, messziről lát és már lassít és villog, hogy átmehetek, elindulok, Ő meg is állt, de aki mögötte jött, dudál mint a baromállat, kikerüli, neki áll feljebb és elhajt konkrétan az orrom előtt pár cm-el. Ha egyetlen lépéssel előrébb járok, telibe trafál. Rendszám megvan, ha csak egyszer találkozom azzal az autóval, nekem mindegy ki ül benne, nem fogok kérdezni.
2024. aug. 10. 07:05
 4/8 anonim ***** válasza:
50%

Én rendszeresen azt látom, hogy gyermekek (és nem a nagyon kicsikre gondolok hanem 10-15 évesekre) úgy lépnek le zebrára vagy úgy tekernek át a STOP táblán, mintha ott se lenne.

Ezek az elektromos rollerek meg csak rontottak a helyzeten. Múltkor is itt volt az egyik rendőr nőnek aki jár folyamatosan prevenciós előadást tartani iskolákba a gyereke és elektromos rollerrel vagy 30-al szét se nézett átzúgott a STOP táblán.

Persze ha én jövök ott kocsival nem ütöm el az fix, mert mindig szét nézem akkor is ha nekem van elsőbbségem, de ezt nem mindenki teszi meg és sokszor elég gyorsan is jönnek az autók.

2024. aug. 10. 10:35
 5/8 A kérdező kommentje:
#2 : Pont olyan műszaki állapot? Szerintem kicsit menj ki a valóságba és mutass két ugyanolyan állapotú autót a 90-es évek végén és a tavaly gyártottakból.
2024. aug. 10. 15:40
 6/8 anonim ***** válasza:
En meg zenet is halgatok engem nem erdekel mert ha elut majd elveszik a joksijat
2024. aug. 10. 16:49
 7/8 anonim ***** válasza:
Semmiféle szülői ismeretre nem oktatják az embereket, ha nem tűnt volna fel...
2024. aug. 10. 20:26
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Sok "szülő" csak a gyártást tudja, minden másért szerintük az állam felel. Hol lesz itt valaha is egy civilizált állam...?
2024. aug. 10. 22:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!