Sok "szakértő" miért hibáztatja a szülőket,hogy a fiatalok többsége diplomás akar lenni?
Akik most 18-19 éves gyereke van és szülők, ők a 80-as, 90-as években voltak fiatalok.
A rendszerváltást követőek óriási leépítések voltak, amiből a felsőfokú oklevéllel rendelkező emberek jöttek ki jól.Ha meg állását vesztette, pikk-pakk elhelyezkedett.Abban az időben a kétkezi munkások nincstelenek voltak, sokuk alkoholban próbálta feloldani a problémáit.
De, a 2008-as válság kapcsán is, minden statisztika szerint a felsőfokú végzettséggel rendelkezőket nem sújtotta annyira a válság.
De, ha megnézzük ezt a mini gazdasági válságot a COVID kapcsán, itt is megfigyelhető,hogy a szakmunkásokat durvábban érintette.Ha nincs pénz házat építtetni,festetni, akkor hol dolgoznak?
A szülők pedig tanulnak a történelemből, a válságokból, ezért legjobb tudásuk szerint egyetemre küldik a gyerekeiket.
Mi 3-an vagyunk testvérek, 3-ból 3 diplomás.Apám szakmunkás, anyám meg középfokú végzettséggel rendelkezik.Mindkét szülőm szigorú volt és nem engedett a diplomából.
Ezek a statisztikák azért sántítanak, mert sok esetben nem azért 8 osztályos valaki, mert annyira penge lenne. Meg azért egyetem és egyetem között is lényeges különbségek vannak, abban persze igazad van, hogy először a sori munkás fog repülni ha gebasz van de a diplomás se fog túl sok értéket termelni, max őt nehezebb visszavenni ezért tartják meg szívesebben.
Ez szép hogy mind diplomások vagyok de szerinted egy ország hogy tudna úgy működni ha mindenki az lenne? Majd jársz át a csóró osztrákokhoz hajat vágatni?
" abban persze igazad van, hogy először a sori munkás fog repülni ha gebasz van"
Hát nálunk a második hullám okozott komoly gondokat a cégben, kapásból 20an repültek az irodából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!