6 év egyetem után, mesterdipomával rendelkező pályakezdőnek mennyi fizetést adnál, ha te határoznád meg a diplomás minimálbért?
Nettó 200.
Az, hogy valaki 6 évig meresztette a seggét egy egyetemen, önmagában nem sokat ér. Ha van piacképes tudása, tud önállóan dolgozni, képes problémákat megoldani, proaktívnak lenni, akkor van értelme magasabb fizetésről beszélni.
Egyénként azért írtam ki a kérdést, mert a sógornőm nemrég kezdett el tanárként dolgozni, nettó 145 ezer forintért...
Teljesen ledöbbentem, nálunk a gyárban (GyMS megye) 8 általánossal megkapják a nettó 260-at a kezdők...
Arról is mondj valamit, hogy a kezdő bérhez képest melyiknek milyen kifutási lehetősége van.
Mennyit fog keresni a sógornőd 3 év múlva, és mennyit a gyárban a segédmunkás.
Az alapbéren kívül mi van még?
Azért a nettó 260 ezer az úgy van meg, hogy 3 vagy négy műszakban, pótlékokkal, mindennel együtt, vagy egy-egy szombatot bevállalva...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!