Milyen jogon szállították el az autómat?
Ez egyáltalán nem tűnik szabályos intézkedésnek. Sztem ők tanulmányozzák a jogszabályt. Ha vmi nem kóser, tegyél feljelentést.
“ Utolsó két válaszolónak kívánom, hogy kerüljenek ilyen helyzetbe a közel jövőben”
Nem tudunk ilyen helyzetbe kerülni, mert ez nem így működik.
1. Közterület felügyelet magán parkolóból nem szállít el. A neve, közterület felügyelet. Már a nevében is benne van. Pontosan tudom, mert voltam hasonló helyzetbe, és elmondták, hiába nincs elzárva a magán terület a közterület elől, ott nekik nincs fennhatóságuk ilyen esetben. Tehát ha te magán parkolóban parkoltál, akkor nem vihette el a közterület felügyelet az autód
2. Ha mégis közterületen parkolt szabálytalanul, akkor sem viszik el az autód. Tesznek rá egy kerékbilincset, majd 10 napig rajta van. Ha 10 nap után is lesz*rod akkor elszállítják.
Cikk:
“ Amennyiben a jármű üzemben tartója tíz napon belül kéri a kerékbilincs levételét, a tulajdonosnak először meg kell fizetnie az addigi bírságait, továbbá a kerékbilincseléssel járó költségeket is. Ha tíz nap elteltével sem jelentkezik az autó gazdája, akkor a járművet a telephelyünkre szállíttatjuk.”
Bármilyen oldalt megkeresel, leírják, hogy ha roncsautó, ha szabálytalan autó, akkor kitesznek egy figyelmeztetést, értesítőt az autóra, hogy 10 nap múlva el lesz szállítva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!