Tetőcsomagtartón szállított vízi alkalmatosság hosszú távon (600-700 km) sokkal megnöveli az autó fogyasztását? Illetve előírásszerű rögzítés mellett tehet kárt az autóban, vagy elszabadulhat a nagyobb sebesség miatt?
Igen, a megnövekedett légellenállás miatt biztosan meg fog nőni a fogyasztása az autónak. Amikor furgonnal jártam, csak a zártszelvényből készített tetőcsomagtartó fél literrel emelte a fogyasztást 100km-en 110-120km/h sebességnél.
A tetőcsomagtartóra ne gumipókkal, meg madzaggal kötözd fel a kajakot, vagy akármit, hanem racsnis hevederrel és úgy, hogy véletlenül se tudjon meglazulni, elmozdulni a heveder.
A Thule K Guard hajószállítója van a kajakhoz, de eddig még csak viszonylag kis távolságokon használtam.
Szerintem a legbiztonságosabb ilyen szállítmányozásra, csak hajlamos vagyok túlaggódni mindent 🙂
a kajak azért elég áramvonalas cucc, ha max 90-100-al mész, fel sem fog tűnni, legalábbis nekem tetőn szállított biciklikkel ez a tapasztalatom.
Ha tolod neki 140-el, akkor 2-3 litert biztos raszámolhatsz fogyasztásban a plusz légellenállás miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!