Tényleg vannak ilyen emberek, akik minden előzést provokálásnak vesznek?
Tehát hogy úgy vannak vele, hogy őket senki sem előzheti meg. Mert ha valaki azt teszi, az nyilván azért teszi, mert lenézi őt, hogy milyen béna lassú vacak a járgánya, vagy hogy mit tököl. Vagy pedig úgy hiszi, hogy ő az úr az országúton, őt senki se előzze. Csak mert hallok ilyesmikről. Hogy például valaki sietett valahova, teljesen normálisan megelőzte a másikat, erre az mutogatott, meg dudált, drasztikus esetben eléhajtott és büntetőfékezett.
Tényleg vannak ilyen gondolkodású emberek?
9: Az előzés egy teljesen törvényes, a KRESZ által megengedett dolog. És többféle oka lehet annak, ha valaki előz. Lehet, hogy hirtelen derült ki, hogy sietnie kell, mert mondjuk útközben kapott egy hívást. És még lehetne sorolni.
Ha téged ez zavar, akkor nyújts be egy törvényjavaslatot, hogy legyen tilos az előzés!
Akit megelőznek, azok között is vannak, akik máshogy élnek meg egy előzést. Ha pl nagyobb hanggal van az előző autó, arra valaki azt mondja, hogy vadbarom, minek előz ilyen állat módon, mást nem érdekel. Közben meg csak azt történt, hogy visszaváltott egyet, mert gyorsan akarta elvégezni a dolgot, stb…
Ismerek olyat, aki ezekre érzékeny, túl reagálja a dolgokat, és biztos van sok ilyen sofőr, azok szoktak dudálgatni vagy csúnyán nézni, ha megelőzik őket.
Én még ilyet a 7 év alatt nem vettem észre mióta vezetek. Pedig előztem már a fos Focusommal mustangot is, valamint az autópályán luxus BMW-ket. Soha nem volt ilyen, hogy visszaelőztek.
Olyan volt már, hogy valami ócska szakadt furgonnal c típusúak mentek előttem 70-el, rájuk előztem, majd visszaelőztek, megint belassultak, visszaelőztem őket, majd ők megint engem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!