KRESZ szerint ebben a videóban kinek volt igaza és miért?
Ki követett el szabálysértést, ki hibázott és miért? Melyiknek volt igaza?
https://www.youtube.com/watch?v=Ym1JTHJ7qjc
Én eleve rendőrt hívtam volna, illetve az ott megálló rendőrnek jeleztem volna, hogy szeretnék feljelentést tenni (már csak elvből is) a hölgy ellen.
Amúgy meg tök egyértelmű, SENKIT nem veszélyezünk és SENKIT nem gázolunk el az úton akár biciklis, akár gyalogos, akár szabályos, akár nem az. Ez nem csak KRESZ, hanem józan paraszti ész ami a hölgynek egyértelműen nincsen.
Egyértelműen a bordó autó. Mondjuk mit vársz, női sofőr. Még ha nem is kerékpáros lett volna az ürge, hanem felfestés nélkül szélesebből rövidebb út lesz, akkor is annak van elsőbbsége, aki jobbról érkezik. Itt meg igazából nem is történt más, minthogy baromira szabálytalanul és életveszélyesen le lett szorítva egy kerékpáros. Gondolom szegény nőcinek a jobb tükör csak dekoratív elem az autón, hogy szimmetrikus legyen a kinézete, a nyaka meg csak arra jó, hogy valami ékszert tegyen rá, nem arra, hogy forgassa vele a fejét, mielőtt irányt akar változtatni.
Motorosként azt mondom, hogy persze, amúgy tisztában vagyok a környezetemmel, velem ilyet nem tudnak elkövetni, mert számítok rá, de basszus, egy biciklin legtöbbször nincs tükör, a füle sem visszapillantó az embernek, és a biciklisnek nem is dolga folyton hátrafele nézegetni, az autósnak kéne vigyázni rá.
Én nem engedtem volna el a rendőröket. Alapvetően nem vagyok bosszúálló fajta, de egy ilyen okoskodás után, már csak azért is, hogy vizsgálják meg a hölgy kresz ismeretét, hátha jó lenne neki egy pár hónap pihenés a buszon.
#5 Alapvetően egyetértek, de azért ne általánosítsunk. A legtöbb női sofőr jól tud vezetni, nem ők szokták nagyobb arányban a baleseteket okozni.
#6 Én semmit nem mondtam a nők képességéről. Amit írtam a jobb tükörről és a nyakról, azt bármikor mondom béna férfi vezetőre is.
A baleseti arány más kérdés, tény, hogy kevesebb nő vezet, mint férfi, ami torzítja a statisztikát, másrészt anekdotikus tapasztalat, hogy nagyon sok feleség városban ide-oda elvezet, de a Balatonra már nem hajlandó. Így azért nem csoda, hogy a nők főleg a kisebb koccanásokat okozhatnak, a súlyosabb balesetek pedig a férfiakkal történnek.
Azt meg az evolúciós pszichológia is megmondta, hogy általánosságban a férfiaknak jobb a térlátása és a mozgó dolgokra való figyelem, persze azt is mondja a pszichológia, hogy ez abszolút nem jelenti azt, hogy ne létezne férfi pocsék térlátással, meg nő olyannal, ami az átlag férfiénál is jobb. De erről szó sem volt. Egy ilyen kerékpáros leszorítást bármikor bármilyen nemű úrvezető elkövet, főleg, ha közben a telefonját nyomkodja. Ebben nem számít sem a nem, sem a hajszín, sem a korosztály, sem a nemzetiség, elnézést, ha félreérthetően szexista lett a válaszom.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!