A tenger/ócenjáró hajók kapitányai hogyan kerülik ki a vihart? (legyen teher vagy személy szállitó hajó)
Valóban nem járnak személyhajók kontienseken át?
Nagyon fejlett navigációs rendszerek vannak, időjárási radarok, meteorológia szolgálat stb. Ha szükséges kitérő irányt választanak.
Egy kapitány mesélte a vihar kikerülés-technikát..
a radarok, és egyéb kütyük pontosan jelzik mi történik nemsokára a hajó közelében...nos amiről a történet szól,egy többszázezer tonnás olajszállítót irányított, miközben tizenöt méteres hullámolat jeleztek..ezért a hajót szembefordítatta a hullámokkal, mert így kisebb a veszély....de így sem volt sétamenet..
ja, és a motorfordulatot 60-ról a maximális 90-re emelte..ez persze nem üze,i fordulat, sokáig nem lehet üveghangon járatni...a vihart túlélték..
1es nem értek a hajókhoz, nem tudom én igy tudom a mai modern világba már nem járnak kontinenseken át, de nem akarok okoskodni. Nem tudom.
2es 3 as köszönöm, azt még megkérdezhetném, hogy az igaz, hogy a hajót ha vihar van, a hullámokkal szembe kell rakni? (felborulhat stb ha oldalról jön a hullám én igy tudom).
Youtube-n főleg teherhajóknál azért találni olyan videót , hogy elég kemény viharba van, ez hogy lehet, ha ki tudják kerülni? Hirtelen kipattanhat?
"Pont úgy kerülik ki a viharokat, mint ahogyan a repülőgépek is."
Azért enyhén szólva más manőverezési képességei vannak egy teherhajónak, mint egy repülőgépnek.
#5 Az attól függ. Ha ki lehet kerülni, akkor kikerülik.
#9 Képzeld, tisztában vagyok vele, de az alapelv ugyanaz. Ha látod a radaron a vihart, akkor kikerülöd. Ha már nem tudod, akkor belemész optimális szögből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!