Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Kereszteződésnél és piros...

Kereszteződésnél és piros lámpánál mi a helyes pedálhasználat?

Figyelt kérdés

Ha várni kell, illetve ha nem, mert csak egy autó jön.

Segítsetek, kérlek, össze vagyok zavarodva.

Tanuló

jún. 16. 11:28
 1/10 anonim ***** válasza:
83%
Mármint? Ha állni kell kivesszük sebességből, és üresben állunk, nyomjuk a féket vagy kézifék, ha esetleg egy autó van elötted és pl csak stoptábla van akkor ugye 0-ra fékezed az autót kinyomod a kuplungot, és csúsztatva előre haladsz amíg be nem látod a kereszteződést, ha oké akkor mész, itt én nem szoktam kiszedni sebességből
jún. 16. 11:32
 2/10 anonim ***** válasza:
83%
Ha előre láthatólag többet kell várakozni egyhelyben, üresbe rakod a váltót, és nyomod a féket(nem kidülledű szemekkel az erőlködéstől), hogy ne guruljon el a verdád, neki a másik delikvensnek.
jún. 16. 11:50
 3/10 anonim ***** válasza:
14%
Ezt a féknyomást nem értem. :) Sőt, kifejezetten rühellem azokat, akik tapossák a féket álló helyzetben, nagy fokú rutintalanságra utal, és csak megvakítják a mögötte állót. Főleg sötétben. Ilyenkor még rá is szoktam villogni, hogy vegye már észre magát, de a legtöbben csak bambán ülnek. Aki fél, hogy elgurul az autó, húzza be a kéziféket.
jún. 16. 12:31
 4/10 anonim ***** válasza:
64%

Aha, megvan ki az a briganti, aki rám húzza a fényszórót pirosnál...te hülyegyerek, az automata

kocsinál a fék a módi..-persze ezt te nem tudhatod, csak az arcod nagy...

jún. 16. 13:04
 5/10 anonim ***** válasza:
35%

Anyád a hülyegyerek, baromarcú.

Egyrészt nem az automatákról beszéltem (bár sajnos ott is sokan csinálják a vasúti átjáróban, hogy ahelyett hogy leállítaná a kocsit, tapossa a féket), hanem a kézi váltósoknál. Még olyan is előfordul, hogy leállítja a motort, de nyomja a féket...

jún. 16. 13:16
 6/10 anonim ***** válasza:
81%

Első leírta jól.

Te meg 3-as, ha vki még indexszel is, rohamot kapsz?

Én direkt örülök, ha vki féket nyom, mert látom, mikor készül indulni.

Kéziféket akkor húzom be, ha sokat kell várni.

jún. 16. 17:32
 7/10 anonim ***** válasza:
84%

"helyzetben, nagy fokú rutintalanságra utal, és csak megvakítják a mögötte állót. Főleg sötétben. Ilyenkor még rá is szoktam villogni, hogy vegye már észre magát, de a legtöbben csak bambán ülnek. Aki fél, hogy elgurul az autó, húzza be a kéziféket."

Csak kérdezem, erre ki nyomott zöldet?!

Mert ez elég nagy fokú agresszivitásra utal.

Este miért állsz bele a másik seggébe? Ki akarod nyalni?

Én is már jártam úgy, hogy valaki rám állt és húzogatta a refit. A kis p@csét húzogassa inkább.

Mi vagy te, önkéntes rendőr?

jún. 16. 17:40
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen.
jún. 16. 19:34
 9/10 anonim ***** válasza:
78%

"Ha várni kell, illetve ha nem, mert csak egy autó jön."

Akárhány autó jön, neked meg kell várnod a zöld jelzést. Addig tedd üresbe és a féken legyen a lábad.

jún. 17. 00:40
 10/10 bazaltkaroly ***** válasza:
70%
#3 Arra nem gondoltál, hogy esetleg azért nyomja a féket, mert lejt az út és nem akar belegurulni másba? Rövid megállásnál a kézifék használata fölösleges. Ezzel az erővel minden elsőbbségadásnál húzogathatná a kéziféket.
jún. 17. 08:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!