Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Nehezebb úgy megtanulni kézi...

Nehezebb úgy megtanulni kézi váltós autót vezetni ha valaki már 10 éve automatát vezet?

Figyelt kérdés

A párom soha nem tanult manuális váltós autót vezetni, nem is igazán érti hogyan működik. Szeretném megtanítani. Gondoltam rá hogy veszek egy olcsó kézi váltós autót és tanítgatom. Persze ehhez az is kell hogy ő is akarjon tanulni és egyenlőre elzárkozik előle, nem látja értelmét.

Gondolom az évek alatt belerögzül az emberbe hogy az auto az automata és temészetes hogy csak beteszi D-be.

2024. jún. 5. 23:43
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
53%
Igen. A rutint mindig nehezebb megváltoztatni, mint új dolgot tanulni.
2024. jún. 6. 00:13
 2/13 anonim ***** válasza:
91%
Automatán is lehet manuálisan váltogatni, azt sem használta soha? Tulajdonképpen az elinduláson kívül és egy kuplungbenyomáson kívül semmi különbség nincsen.
2024. jún. 6. 01:47
 3/13 anonim ***** válasza:
72%
Mellesleg ha nem manuálisan tanult, akkor korlátozott a jogsija.
2024. jún. 6. 01:48
 4/13 anonim ***** válasza:
82%
Kollégám másodállásban vezetésoktató, épp a minap mondta, hogy volt nála egy fickó aki soha nem vezetett manuális váltós autót, vett két-három órát aztán simán levizsgázott. Egyébként miért akarod megtanítani, ha ő nem akarja?
2024. jún. 6. 06:17
 5/13 anonim ***** válasza:
60%
Nem vezethet manuális autót.
2024. jún. 6. 08:15
 6/13 anonim ***** válasza:
89%
Automatara van jogositvanya akkor eleve nem vezethet kezivaltos autot forgalomban. Amugy is minek erőltetni, ha nem akar, akkor nem akar, az autodnak sem tesz jot sztem ha 20x egymas utan fogja startolni es rosszul valt majd a fogaskerekek banjak. Hagyd a fenebe.
2024. jún. 6. 08:24
 7/13 anonim ***** válasza:
39%

Ha már vezeti a manuális váltóst, vissza ne üljön az automatába, mert rendszeresen a féket fogja nyomkodni a kuplung helyett.

Én is ezt csináltam, a kuncsaftok rendszeresen lefejelték a szélvédőt, hátsó ülést az autóban.

2024. jún. 6. 08:28
 8/13 anonim ***** válasza:
61%

Minek? Miben támogatod? Nem akarja! Így menni sem fog neki.

Ha automatára szól a jogsija, nem is vezethet mást.

Az automata egyébként is jobb, férjemnek az van, ha nem kell neki, én is azt használom. A váltósnál plusz egy dolog van, amire figyelni kell.

2024. jún. 6. 08:59
 9/13 anonim ***** válasza:
66%

Nem tudom feltűnt-e valakinek, de az ember képes az úgynevezett tanulás folyamatára akkor is, ha már megtanult valamit. Pont úgy ahogy kézi váltós autóval is képes az ember automatát vezetni, meg lehet tanulni váltani is.

Szerintem egy rutinos sofőrnek egyszerű az átállás, hiszen már nem a forgalomra, autó mozgására és alapokra kell koncentrálni, mint egy tanulóvezetőnek.

Nyilván ha valaki nem akarja, akkor felesleges erőltetni. Olcsó autó meg "tanítgatás" helyett inkább beszélnék egy oktatóval, hogy adjon neki pár órát.

2024. jún. 6. 09:45
 10/13 anonim ***** válasza:
60%
#7 Ezt magyarázd már el, miért taposna rá a fékre, amikor egyáltalán nem is esik a bal lábához közel a pedál? Egész életemben manuálisat vezettem, de olykor bérlek automata MOL Limót és még SOHA nem sikerült bal lábbal semelyik pedálra sem rálépnem, egyszerűen félreteszem és kész, ahogy manuális autóban is a több száz km autópályán egyszerűen pihen a bal láb az erre kialakított helyen.
2024. jún. 6. 09:57
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!