Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Szerintetek meddig "illik"...

Senior Séf kérdése:

Szerintetek meddig "illik" vezetni egy öreg csókának?

Figyelt kérdés

65 múltam, több mint 40 éve imádok autót vezetni, és teszem is napi szinten. Nem hivatásosként. Balesetem sohasem volt, és nem tapasztalok bármiféle hanyatlásra utaló jeleket. Gyógyszert nem szedek, csak egy Meforal nevűt a cukrom miatt. Volt viszont 3 TIA-m. 20, 8, illetve 2 éve. Az utolsó vezetés közben ért el, a bal felem bénult le egy félórára. Egyedül voltam az autóban, pár perces félreállás után a jobb végtagjaimat használva hazavezettem a járgányt. Azóta se semmi jel. Ha a feleségemmel megyünk valahova, néha átengedem a volánt, de megmondom őszintén, qurvára nehezemre esik. Pedig hozzám hasonlóan tinikorától van jogsija, és jól is vezet.

Szóval szerintetek mikor "lássam be", hogy nem való ez már nekem?

jún. 2. 14:22
 1/10 A kérdező kommentje:
Valójában attól félek, hogy vétlenek halálát, vagy maradandó sérülését okozom egy rosszullétem miatt, és halálomig együtt kell majd élnem a tudattal. De nagyon nem akaródzik lemondani a volánról. Nagyon nem! (Gondoltam, majd ti meggyőztök.)
jún. 2. 14:27
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, ez nem az életkor határozza meg.

Amikor már úgy érzed, hogy valamiért nem biztonságos a vezetés, akkor ott eljött az idő.

A te esetedben nincs konkrét válasz. Volt 3 rosszulléted, lehet 4. soha többé nem lesz, lehet mégis lesz.

Folyamatosan figyeld az egészséged, a látásod stb. és dönts a legjobb belátásod szerint.

jún. 2. 14:44
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem hinném, hogy meg tudunk győzni. Nyilvánvalóan tisztában vagy a problémákkal és lehetséges következményekkel. Ez egy olyan "csata", amit saját magaddal vívsz. Amíg ez a belső vita önmagad ellen nincs lejátszva, addig nem fogunk tudni meggyőzni. Meggyőzni csak azt lehet, aki készen áll rá, de nálad ez még nyilván nem jött el.

Nyilván az öregedés egy roppant szar dolog és nehéz túllendülni rajta, de el kell döntened, hogy a kényelem és az egó fontosabb-e, mint az, hogy probléma esetén ne ölj meg senkit. Magadat se, de másokat főleg.

jún. 2. 14:45
 4/10 anonim ***** válasza:
Azonnal menj dokihoz kivizsgálásra, a stroke nem játék!
jún. 2. 15:00
 5/10 anonim ***** válasza:

Szerintem sem kor kérdése. Amíg úgy érzed, tudod, és mások is úgy látják, hogy tudsz biztonságosan közlekedni, addig mehesz.De így, hogy már kezdesz bizonytalan lenni magadban, lassan lehet hozzá kellene szokni a gondolathoz.

Nem tudom hol laksz, esetleg még próbálj meg nem csúcsforgalomban vezetni. Kicsit úgy, csak fordítva, mint mikor az ember leteszi a jogsit, és míg nem magabiztosabb, addig minél kevesebben legyenek az utakon. Így talán kicsit még el tudod odázni.

(Apám 68, vagy 50 évet vezetett, egy koccanása sem volt soha, bár sokat lassultak a reflexei, de még biztonságosan tudott közlekedni, de 1-2 éven belül abbahagyta volna magától is, de már nem hosszabbították meg legutoljára a jogsiját).

jún. 2. 15:11
 6/10 A kérdező kommentje:
25 éve vidékre költöztem, egy picinyke faluban élek. 3 km-re van egy horgásztó, 9 km-re a város. Javarészt itt vezetek csak, meg 2-3 hetente elugrunk a szülőkhöz, ami 40,illetve 90 km-t jelent.
jún. 2. 15:43
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

50 méteren is lehet halálos balesetet okozni. Sőt 50 centin is. Volt rá példa.

Az alkalmasságinál az orvos tudott a mini agyvérzésedről?

A te döntésed. Én 67. évemben vagyok, a kocsit eladtam, jogsit nem hosszabbítok.

Miért? Mert ma még képes vagyok fizikailag gondolkodásban a vezetésre. És úgy gondolom, jobb így, mint akkor rájönni arra, hogy már nem, amikor mególök valakit.

jún. 2. 16:09
 8/10 A kérdező kommentje:
Irigylem a realitásodat, kedves 7-es. Sajnos a feleségem hallani se akar olyanról, hogy biciklivel menjek a vízpartra. Én hülye meg hallgatok rá, mert így szolgálja az érdekem...
jún. 2. 18:05
 9/10 anonim ***** válasza:

Nincs olyan, hogy meddig illik.

Mivel az orvosok korruptak, ezért alkalmasságit bármeddig meg lehet szerezni.

Saját belátás, rosszabb esetben környezeti jelzések alapján kell lerakni, amikor már érzi valaki, hogy nem kellene

jún. 2. 22:25
 10/10 anonim ***** válasza:
Szerintem hagyd abba, hamár felmerült benned a kérdés, akkor eljött az ideje.
jún. 2. 22:35

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!