Balról érkező kerékpárosra, egyirányú utcában forgalommal szemben jobbkéz szabály vonatkozik?
Aki úgy megy át bringával egy kereszteződésen mintha nem lenne holnap, annak előbb vagy utóbb nem is lesz.
És igen, neked van elsőbbséged ha jobbról jössz.
Nem akartam én senkit se összeugrasztani. Futár vagyok, napi 50-100km-t megyek a belvárosban és nyílván vannak necces helyzetek de azt gondolom ez a város egyszerűen képtelen ennyi járművet kezelni, legyen szó itt mindenről a rollerestől a buszokig.
Csak szimplán bizonytalan lettem magamban mert annyiszor előfordult, hogy centiken múlt ott a kanyarodás. Nem akarok senkit se elütni, ahogy tudok vigyázok de basszus... alapszintű kreszvizsgát a bicikliseknek!! 😃
De, ha egyenrangú a kereszteződés, akkor elsőbbséged van.
De hangsúlyozom, az nem része az elsőbbségnek, hogy már 10-15 méterrel a kereszteződés után leszorítod a szembe jövő kerékpárost. Ezt azért írom, mert sokan csinálják, hogy ilyenkor lendületből kanyarodnak be, főleg taxisok, a kerékpáros meg még nem érte el a kereszteződést, szóval még nem beszélhetünk arról, hogy elsőbbséget kell adnia, de nem veszik észre a kerékpárost, és letolják az útról.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!