Miért hibáztatják sokan a nagymamát a szalantai balesettel kapcsolatban?
#4 Én kerültem már majdnem hasonló helyzetbe, pedig néztem a tükröt, magam mellett a holtteret is. Már mozdítottam a kocsit sávváltáshoz, amikor egy majdnem pontosan ugyanilyen AMG Mercedes zúgott el mellettem.
Egyetlen pillanatra láttam meg a tükörben ami épp elég volt ahhoz, hogy reflexből visszarántsam a kormányt. Minimum 150-el zúgott el mellettem mindezt lakott területen belül.
Persze itt gyakorin meg is kaptam ezért, hogy adjam vissza a jogosítványom és szar szemét szar alak vagyok mert másra hárítom a felelősséget meg magyarázkodom.
Holott se nem magyarázkodok, se nem hárítok, mert tudom, hogy hasonló helyzetben minden tőlem telhetőt megtettem, hogy figyeljek, mégis váratlanul ért az esemény és csak a szerencsén múlott, hogy nem lett baleset.
Pont azon gondolkodtam, hogy ha csak megpöccintem a Mercedest, akkor pont berepült volna az út szemközti részén buszra várakozó embertömegbe. Vagy pedig letarol és ott halok meg.
https://www.youtube.com/watch?v=5hcpzEHiHcg
Biroi gyakorlat szerint nem kell szamitani arra, hogy valaki a megengedett sebesseg tobbszorosevek erkezik.
Ilyenkor MINDIG a gyorshajto a hibas!
Sok kommentelő hibáztatja a nagymamát.
Ez egy teljesen hétköznapi áldozat hibáztatás. A kérdésre, hogy miért, nem olyan bonyolult a válasz. A hétköznapi félelem elnyomása.
Ez a suzukis lehetett volna bárkimelyikünk, ugyan így történt volna. Viszont azzal nyugtatják magukat, hogy az áldozat hibás és velük ez biztos nem történt volna meg.
Ugyan ez mikor akit megerőszakolnak arra ráfogják, hogy mert kihívóan öltözött, stb stb. Egyszerűbb azt mondani, ez velem biztos nem történhet meg mert hát az áldozat mennyi hibát vétett, én ezeket sose követném el. Rohadt nehéz beismerni és belátni mennyire veszélyes a világ és mennyire törékeny az élet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!