Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ebben a helyzetben ki lett...

Ebben a helyzetben ki lett volna a hibás ha baleset történik?

Figyelt kérdés

Mai eset. Velem történt meg.

Lakott területen belüli útszakasz. Megyek a megengedett 50-el, előttem egy autó lassít így én is lassítok majd minden jelzés nélkül félrehúzódik. Én ekkor olyan 35 km/h-val haladhattam. Itt gondoltam meg akar állni, úgyhogy ráelőztem. Azonban, ahogy elkezdtem előzni ő befordult balra elém, nekem meg nyomnom kellett egy nagy satu féket és kicsit balra kellett kormányoznom, hogy ne ütközzünk.

Amikor állóra fékeztem akkor kiszólt nekem, hogy ne haragudjak mert nem irányjelzőzött és a tükörbe se nézett bele.

Nem haragudtam rá, mondtam semmi baj, megesik. Nem vagyok amúgysem egy szívbajos típus.

Mindenesetre ha ebből baleset van és kijön a rendőr akkor ki lesz a hibás?

2024. ápr. 13. 21:17
1 2
 11/11 bazaltkaroly ***** válasza:
100%
#10 Nem lehet ilyenkor elfogultságra hivatkozni? Olvastam pár éve egy kérdést, egy fórumon, ahol valaki balesetbe került (büntetőfék áldozata lett), és azt mondták, hogy a mellette ülő barátja szava, semmit sem fog érni a bíróságon, mert feltételezni fogják, hogy elfogult, és védi a barátját. Nem ismerem a jog ezen részét.
2024. ápr. 15. 16:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!