A rendőrségnek miért nem kell kötelezően táblával jeleznie ha drónról készít a közlekedökről felvételeket?
Felvehetnek bármikor, és bárhol, ugyanis bizonyítékként kezelik. Nyilvánosan publikálniuk nem szabad, kivéve ha kihomályosítják az arcod és a rendszámod.
Elméletileg a rendőrség nem jelenti be, és már online sem közlik, hogy hol van mérés, azonban figyelmeztetni másokat a mérésre, nem illegális. A WAZE is ezen az alapon működik.
Balázsék bemondják. Meg szerintem az egész rádió 1 brigád bemondja.
És igen a Waze is így működik bár én nem szoktam azért félreállni, hogy le jelentsem. Max ha utána nem sokkal piros lámpa megfog akkor gyorsan le jelentem de engem annyira nem izgat. 100-al szoktam menni 90-es szakaszon. Még sose kaptam büntetést pedig nem egy trafi mellett mentem már így el. Sőt egyszer lakott területen belül óra szerint 70-el belefigyeltem egy trafiba de ott sem jött bünti.
Van ezeken bőven tűréshatár szóval akit megbüntetnek az tényleg gyorshajtott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!