Ha nem balra akarok kanyarodni hanem csak visszafordulni, akkor mit tegyek hogy ne tévesszem meg a balra indexxel azt az autóst, aki jobbra ki akar kanyarodni?
Lehet nem érthető, de magyarázom:
Zölddel vagyok, balra indexelek sárgával, de nem lekanyarodni (piros nyil) hanem visszafordulni (zöld nyil) akarok az elsőrendű úton, mert elég széles és nincs tiltótábla.
A kék pedig jobbra akar kis ivben kanyarodni és mivel azt hiszi a bal indexxel balra kanyarodok ezért azt gondolja nem találkozik az utunk, de ez nem igaz.
Az ilyen szituációt hogy lehet megoldani, hogy véletlenül se legyen belőle félreértés/anyázás/dudálás/baleset?
Nem beszélhetünk megtévesztésről mert kitetted az irányjelzőt.
Ez pedig azt jelenti, hogy balra akarsz fordulni.
Olyan irányjelzési manőver a világon nincs, amelyik azt is tudja jelezni, hogy te balosod 90°-os vagy 180°-os lesz-e?
Mondjuk én biztos hogy nem a kereszteződésben fordulnék vissza, hanem vagy előtte, vagy utána, így nem zavarnám meg a torkolati utcából érkezőt.
Miután szaggatott vonal van végig, és azonos szélességű az út, így adott a lehetőség máshol -veszélymentesen- megoldani.
Hmmmm.
Az általad közölt rajzból indultam ki.
(#13 voltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!