Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Magyarországon szokott lenni...

Magyarországon szokott lenni olyan rendőrségi akció, hogy egy adott város, település ki és bevezető útjait lezárják bizonyos időre és minden autóst megszondáztatnak?

Figyelt kérdés
2024. febr. 20. 20:54
 1/9 anonim ***** válasza:
89%
Igen. 4 éve van jogsim, azóta 3 ilyenbe is belefutottam teljesen más helyszíneken és időpontban.
2024. febr. 20. 21:12
 2/9 anonim ***** válasza:
89%
Igen
2024. febr. 20. 21:15
 3/9 anonim ***** válasza:
87%
Igen. De van, hogy kiterelnek az autópályán a pihenőre mindenkit és ott ellenőriznek, hogy ittál-e. Velem volt olyan, hogy az útról mindenkinek be kellett menni a város benzinkutjára és ott tolták az ember arcába a szondát.
2024. febr. 20. 21:49
 4/9 anonim ***** válasza:
82%

Simán megesik az ilyen. Nyilván nem "lezárják" csak egy-egy forgalmasabb út mellett felsorakoznak a rendőrök sorfalként szondával, több autóval és szó szerint mindenkit szondáztatnak. Nem egyszer futottam ilyenbe.

De mostanában autópályán is rendszeresen van terelés a pihenőhelyen át és kiveszik azt akit ki akarnak. De volt, hogy a semmi közepén pihenőhelyről indultam volna tovább M3-ason és ott állítottak meg ellenőrzésre.

2024. febr. 20. 21:50
 5/9 anonim ***** válasza:
91%

Időnként van ilyen, ez a finn módszer. Mekkora alkohoisták lehetnek a finnek, ha onnan jött ez az eljárás :)

[link]

2024. febr. 21. 03:17
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

"egy adott város, település ki és bevezető útjait lezárják" szondáztatás miatt?

Holmi szondáztatás kedvéért kizárt.

Amikor pár éve postarablás miatt lezárták Győr kivezető útjait, akkor is csak a fő pontokon állították meg a teljes forgalmat, ott (de csak ott!) tényleg minden autót ellenőriztek, közben a lezárás helyéről is jól látható földutakon tömött sorokban kerülték a dugókat a várakozni nem kívánó, helyismerettel bíró autósok.

2024. febr. 21. 08:02
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
08:02 vagyok: persze a lezárásos ellenőrzés, szondáztatás létezik, többször futottam bele én is. De az csak egy helyre korlátozódik, nem zár le egy települést.
2024. febr. 21. 08:06
 8/9 anonim ***** válasza:
24%
Település teljes zárás nincs. Aki szemfüles elkerüli az ilyen helyet, elkanyarodik, visszafordul, mert már messziről látszik. Nyilván pályán nem megoldható.
2024. febr. 21. 14:49
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!🙂 Mindenkit felpontoztam.
2024. febr. 21. 17:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!