Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Azért is van ilyen sok baleset...

Azért is van ilyen sok baleset, mert a sofőrök nagy része nincs tisztában sem a saját sem az autója képességeivel?

Figyelt kérdés

Tehát sok sofőr túl optimista azzal kapcsolatban hogy ő maga illetve a kocsija mit tud, ezért is történik sok baleset? Túlértékelik a képességeiket, aztán mennek az árokba mert nem adta ki a kanyar friss jogsival meg kopott abroncscsal.

Segítene javítani a baleseti statisztikán ha minden sofőr tisztában lenne vele hogy nem ő a Lauda a Ferrarival?

febr. 11. 18:05
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Gyakorlatilag igen. A mai autókban az elektronika elnyom mindent. Futómű, mintha levegőben siklanál. Fizikailag nem lehet érezni az autót rendesen, mert nincsen megfelelő visszacsatolás. Így nehéz bármit is időben észrevenni, korrigálni meg pláne.
febr. 12. 03:10
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

#11 Nekem a kedvencem amikor azzal érvelnek, hogy a KRESZ elavult és a mai sebességhatárok a régi autókra lettek megállapítva a mai autók pedig sokkal gyorsabbak ezért mindenhol is emelni kellene a határokat.

Csak azt felejtik el, hogy az ember ugyanúgy balfarok marad, ugyanúgy van reakcióideje, a fizikát pedig nem lehet megbszni. Meg eleve a közlekedés nem csak arról szól, hogy a lehető leggyorsabban eljussunk A-ból B-be, hanem hogy a lehető legbiztonságosabb formában legyen koordinálva a sok közlekedő együttese.

febr. 12. 10:58
 13/17 anonim ***** válasza:

A képzés védelmében tegyük hozzá itt is születik elég sok kérdés ami arról szól, hogy az oktató ezt és azt mondta, de a barátom/apukám szerint így és úgy kell vezetni, mert hát ők már 20 éve vezetnek.

Lehet valaki a világ legjobb oktatója, ha a gyereket ledominálják a saját családtagjai. És direkt használom a gyerek szót, mert sajnos eleve sokan nem érettek egyszerűen a vezetéshez.

febr. 12. 11:00
 14/17 anonim ***** válasza:
67%
Gyalog járok dolgozni Debrecenben. Lenne mit mesélni.... :(
febr. 12. 11:07
 15/17 Szolovjov ***** válasza:
67%
Meg azért, mert nem tartják be a szabályokat. Ha csak 2 dolgot betart az ember, már rengeteget tesz a biztonságos vezetésért. Az egyik a gyorshajtás (abszolút és relatív is!) elkerülése, a másik a bőséges követési távolság. Nagyon fontos, hogy ne másszunk a másik hátsójába, hagyjunk bőven időt egy váratlan manőver, vészfékelés, stb lereagálására.
febr. 12. 19:43
 16/17 anonim ***** válasza:

#15 követési távolságot bírom én is.

Mai példa: Hazafelé kis utcák, jobbkezesek. 30-as korlátozás. Megyek a kis utcában pontosan 200 méter, majd a végén betorkollik egy kereszt utcába.

Mindig stop táblaként kezelem, mert a házak falától semmit nem látni és hiába 30-as sokan jönnek mint a barom jobbról meg sokan előzik a 30-al szabályosan haladókat. Tehát pillanatra meg kell állni, óvatosan előrébb gurulni, mert mire kilát az ember addigra a kocsi orra is kint van a sávban.

Ez a 200 méter pontosan 30-al 25 másodperc majd megálltam egyetlen másodpercre, és elkezdtem araszolni kifelé ez volt 2 másodperc.

Közben jött mögöttem a fart_ró végig úgy, hogy nem láttam a lámpáját annyira a seggembe mászott. És az a 2 másodperc megállás elég is volt neki, hogy rám dudáljon, hogy haladjak már, mert ő sietne...

febr. 12. 20:30
 17/17 anonim ***** válasza:
67%
A képzéssel szerintem nincs gond. 2,5 éves a jogsim, a KRESZ és forgalmi vizsga is maximális pontszámmal sikerült elsőre, óvatos és megfontolt vagyok, sokat vezetek, gyűlik a rutin. Az olyan helyzetek izzasztanak meg, ahol először járok és le van kopva a felfestés vagy pl. picit el van fordulva a táblát tartó oszlop és 2 lehetőség közül tuti hogy a rossz felé mutat jobban...
febr. 13. 11:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!