Azért is van ilyen sok baleset, mert a sofőrök nagy része nincs tisztában sem a saját sem az autója képességeivel?
Tehát sok sofőr túl optimista azzal kapcsolatban hogy ő maga illetve a kocsija mit tud, ezért is történik sok baleset? Túlértékelik a képességeiket, aztán mennek az árokba mert nem adta ki a kanyar friss jogsival meg kopott abroncscsal.
Segítene javítani a baleseti statisztikán ha minden sofőr tisztában lenne vele hogy nem ő a Lauda a Ferrarival?
#11 Nekem a kedvencem amikor azzal érvelnek, hogy a KRESZ elavult és a mai sebességhatárok a régi autókra lettek megállapítva a mai autók pedig sokkal gyorsabbak ezért mindenhol is emelni kellene a határokat.
Csak azt felejtik el, hogy az ember ugyanúgy balfarok marad, ugyanúgy van reakcióideje, a fizikát pedig nem lehet megbszni. Meg eleve a közlekedés nem csak arról szól, hogy a lehető leggyorsabban eljussunk A-ból B-be, hanem hogy a lehető legbiztonságosabb formában legyen koordinálva a sok közlekedő együttese.
A képzés védelmében tegyük hozzá itt is születik elég sok kérdés ami arról szól, hogy az oktató ezt és azt mondta, de a barátom/apukám szerint így és úgy kell vezetni, mert hát ők már 20 éve vezetnek.
Lehet valaki a világ legjobb oktatója, ha a gyereket ledominálják a saját családtagjai. És direkt használom a gyerek szót, mert sajnos eleve sokan nem érettek egyszerűen a vezetéshez.
#15 követési távolságot bírom én is.
Mai példa: Hazafelé kis utcák, jobbkezesek. 30-as korlátozás. Megyek a kis utcában pontosan 200 méter, majd a végén betorkollik egy kereszt utcába.
Mindig stop táblaként kezelem, mert a házak falától semmit nem látni és hiába 30-as sokan jönnek mint a barom jobbról meg sokan előzik a 30-al szabályosan haladókat. Tehát pillanatra meg kell állni, óvatosan előrébb gurulni, mert mire kilát az ember addigra a kocsi orra is kint van a sávban.
Ez a 200 méter pontosan 30-al 25 másodperc majd megálltam egyetlen másodpercre, és elkezdtem araszolni kifelé ez volt 2 másodperc.
Közben jött mögöttem a fart_ró végig úgy, hogy nem láttam a lámpáját annyira a seggembe mászott. És az a 2 másodperc megállás elég is volt neki, hogy rám dudáljon, hogy haladjak már, mert ő sietne...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!