Ha van egy út ami keresztezi a főutat, ezen kerékpárral át lehet hajtani?
Gondolom a kérdező a főútvonalon az út ellentétes oldalára bekanyarodó, illetve azon megforduló kerékpáros szabályból indul ki ami kimondja, hogy főútvonalon ilyen esetben a kerékpárosnak le kell szállnia és gyalogosként, járművét tolva kell végrehajtania a műveletet.
A körforgalom egy érdekes esetet mer mindenképp irányt váltasz amikor belépsz vagy kihajtasz belőle, ám eközben technikailag ugyanazon úton folytatod a haladásodat, ugyanakkor technikailag úgy haladsz, hogy nem keresztezed a másik utat és ugyanígy meg is fordulhatsz. Véleményem szerint az említett szabály ilyen módon itt nem értelmezhető.
Hát akkor rosszul tudod. Ha tábla nem tiltja, akkor nincs semmi akadálya.
Ajánlom ezt a derűs olvasmányt:
A merretekerjek hu-n is az összes ilyen út pirossal van jelölve és a Google utvonaltervező se visz fel ilyen útra soha kerékpáros módban.
Meg szerintem nem épp szerencsés olyan úton kerékpározni ahol legalább 80 al mennek a kocsik.
Végigböngésztem a kreszt és most vagy vak vagyok vagy sehol nem írja hogy szabad e vagy nem, annyit találtam hogy 12 évet be nem töltött személynek tilos főúton kerélpározni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!