A saját magánterületem, valaki engedély nélkül behajt, és koccanok vele, akkor mi a következmény?
Tegyük fel, hogy van egy saját, nagy, elkerített birtokom, ahol forgalomba nem helyezhető autóval járok úgy ahogy akarok, mert a KRESZ ott nem érvényes, de valaki bejön a kapun tévedésből, és én neki megyek, akkor elküldhetem?
Mivel bent vagyok a saját területemen, így úgymond a KRESZ én vagyok. Ez alapján, mégis csak a KRESZ szerint fognak eljárni? Ha rendőrt hív, akkor mondhatom, hogy itt nem él szabály, és tessék távozni? Esetleg Biztosítás folyamán háríthatok azzal, hogy nem fogalomban történt, és így a másik autós az én területemen, illegálisan tartózkodott?
Valaki mondta nekem múltkor, hogy elméletileg ugyanúgy a KRESZ alapján járnak el, és rajtam is elverik a biztosítási kárt (az autómon nincs biztosítás, mert nem használom forgalomban). Kicsit abszurd állítás, hogy a saját földemen, más akarja megmondani, hogy mi a törvény, úgy hogy valaki tilosba jött be. Tudom ,hogy vannak alap szabályok, amiket nem szeghetek meg, de a KRESZ, hogy merészkedik be hozzám?
A magánterület nem azt jelenti, hogy ott azt csinálok amit akarok, úgy ahogy akarok és az én törvényeim érvényesek. A magánterület annyit jelent, hogy van egy föld(felület) ami a te birtokodban van és bizonyos szintig rendelkezhetsz felette.
Inkább az az abszurd, hogy az emberek azt hiszik, a földterület birtoklásával amolyan önjelölt uralkodók lesznek ami szimplán csak nem igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!