Átmentem egy piros lámpán, lesz valami következménye?
Vannak olyan kamerák az országban valahol, amik piroson áthajtva automatikusan lefényképeznek, és elküldik valami hatóságnak a képet, hogy büntessen?
Vagy ilyen nincs, csak akkor büntetnek pirosért, ha éppen látja egy rendőr, és jelzi a központnak?
Ha rendőr látta volna az esetet, valószínűleg villogót felkapcsolva azonnal utánad ment volna. A térfigyelő kamerákkal alapvetően nem foglalkozik a rendőrség, csak akkor ha valami gáz van, de egy piroson áthajtást nem az alapján fognak elővenni. Akkor lett volna nagy baj, ha baleset lett volna belőle.
"Vannak olyan kamerák az országban valahol, amik piroson áthajtva automatikusan lefényképeznek, és elküldik valami hatóságnak a képet, hogy büntessen?"
Igen, a VÉDA-kapuk, de azokról meg úgy tudni, csak a sebességtúllépést mérik.
A kérdező kommentje:
"#2 igen en is ezert vagyok nyugodt mert rendőr nem volt a kozelben"
Én viszont azért nem vagyok nyugodt, mert akár meg is ölhetted volna a gyerekeimet.
Nyilván, hiszen amikor hirtelen a mókus örs közepén találod magad, akkor pont ilyen sok időd van mérlegelni, hogy fékezz-e vagy ne.
Én el nem tudom képzelni, hogy lehet az, hogy vezetés közben "kicsit" elvonják a figyelmedet, és ezután te áthajtasz egy teli piroson.
Tudatosult már benned, hogy a járművezetés veszélyes dolog, mások testi épségét kockáztatod a figyelmetlenségeddel?
Tudatosult már benned, hogy ez nem a GTA, ahol visszatöltheted az elmentett állást, ha valami hülyeség történik?
Tudatosult már benned, hogy egy ilyen apró figyelmetlenség a saját vagy mások életébe kerülhet?
Hogy a faxba lehet így járművet vezetni? Kicsit elvonták a figyelmemet. Eszem megáll.
"Lehet olyan manővert hajtott végre, ami egy másik balesetet előzött volna meg."
Ezt nem fedi a "kicsit elvonták a figyelmemet" kifejezés.
"Hallottam már olyanról, hogy seggbehajtós autó miatt nem mertek lefékezni a sárgánál, és közben piros lett."
Lehet arról vitatkozni, mekkora baromság ebben a fiktív esetben a pirosba hajtást választani, de ez megint csak nem figyelemelvonás.
Nem tudok olyan szituációt elképzelni, hogy teljes sebességgel (értsd. megengedett, pl. 50) áthajtsak a piroson. Nincs rá indok, nincs olyan szitu, ami ezt megmagyarázná.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!