Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ha jogsi nélkül mennék valahov...

Ha jogsi nélkül mennék valahova gyakorolni vezetni, milyen következményei lennének,ha a rendőr igazoltatna?

Figyelt kérdés

Természetesen nem egyedül mennék,hanem tapasztalt vezetővel, és jó lenne egy kis rutint szerezni(ingyen)

Tényleg eltilthatnak a vezetéstől és a jogsi folytatásától is? Hogy tudjátok? Milyen következményei vannak?

2022. márc. 21. 19:09
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
50%
Ha kimentek egy kihalt parkolóba vagy egy földútra úgy hogy oda és vissza a jogosítvánnyal rendelkező vezet, nem lesz semmi következménye.
2022. márc. 21. 19:16
 2/18 anonim ***** válasza:
90%
Ha elkapnak, akkor eltiltanak egy időre a vezetéstől, addig a jogosítványt se kezdheted el, plusz azt is megbüntetik, aki átadta a kormányt.
2022. márc. 21. 19:27
 3/18 A kérdező kommentje:

Már elkezdtem csinálni a jogsit... Mennyi lenne az az "egy idő" ? Valahol vannak erről információk? Vagy csak tapasztalatok alapján lehet tájékozódni?

#1 és ha a parkolóban én vezetek, rendőr meg igazoltatna?

2022. márc. 21. 19:40
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Amennyire utánanéztem, 1-től 12 hónapig terjedhet az eltiltás, mellette van pénzbírság is. De sok minden függ a rendőrtől, lehet nem is indítanának eljárást, vagy ha indítanak, akkor is dönthetnek úgy, hogy nem tiltanak el (pl. én nem kaptam se bírságot, se eltiltást, bár én más szabálysértést követtem el). A legtöbb parkoló közforgalom számára megnyitott magánút, tehát vonatkoznak rá a KRESZ szabályai.
2022. márc. 21. 20:11
 5/18 anonim ***** válasza:
81%
Semmilyen következménye nem lesz, ha nem közúton próbálkozol. Ha nem olyan helyen mész, akkor egy esetleges igazoltatás esetén sem valószínű, hogy eltiltanának, inkább csak mondaná, hogy meg ne lássam többet (földút, üres parkoló stb.).
2022. márc. 21. 22:23
 6/18 MGéza ***** válasza:
100%

Nem közúton kell gyakorolni, főleg nem forgalmas főúton, városka kis utcáin sem mert ott is jöhet kutya, macska, rossz esetben kisgyerek, ha tapasztalat hiányában ilyenkor lehet hogy megzavarodsz és esetleg balesetezel az biza elég nagy baj, kíméld meg magad az esetleges következményektől. Jusson eszedbe hogy nem ül melletted az oktató, nem tudja korrigálni ha bénázol.

Ha nem megy például a váltogatás, a megfelelő sebesség fokozat kiválasztása, fék+kuplung magabiztosan akkor azt valami félig földút/határba kivezető traktorú betonján is lehet gyakorolni, messze a forgalomtól.

Legyen veled egy ismerős aki ki visz oda, kifelé-befelé meg ülj az anyósülésen, figyeld hogy ő mit csinál. Ha ott kint ha mégis arra jár valami járőr és igazoltat, akkor sem valószínű hogy lesz probléma, mivel óránként 1-2 jármű fogalmú úton nem igazán veszélyeztetsz senkit.

2022. márc. 22. 06:02
 7/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat és a megnyugtatást!

Semmi esetben nem akartam főúton gyakorolni, az ráér vezetés órán az oktatómmal :D

2022. márc. 22. 07:43
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

Egy dolog, hogy mi a hivatalos büntetési tétel, meg egy másik, hogy ha olyan elhagyatott helyen gyakorolsz, akkor vagy el se kapnak, vagy ha olyan a rendőr, akkor nem fog megbüntetni. De ha meg olyan a rendőr, akkor örül, hogy tud büntetni. Tehát érdemesebb messzebbre is elmenni, ha tudsz olyan utat, ahol se forgalomra, se rendőrre nem kell számítani.

Mint írták, a hipermarketek parkolóira is vonatkozik a KRESZ, tehát ott is megvan az esély a büntetésre. (Csak elzárt magánúton szabad a vásár.)

Hivatalosan az eltiltáson túl - ha semmilyen jogsid nincs - 45 E a helyszíni bírság, aki veled van, annak meg 25 E. Ha feljelentés lesz belőle valamiért, akkor a díjak duplázódnak.

2022. márc. 22. 07:56
 9/18 Hovarju ***** válasza:
100%

Szerintem nincs sok értelme a külön gyakorlásnak.Feleslegesen kockáztatod a büntetést esetleg egy balesetet.

Arról nem is beszélve, hogy neked az oktató autón kell levizsgáznod. Egy másik autón teljesen máshol fog a kuplung. Teljesen más méretű az autó.

És egy csomó pontatlan dolgot fogsz csinálni, amit sokkal nehezebb később kijavítani.

Csak össze fog zavarodni benned az a kevés is amit eddig megtanultál.

Ha már megvan a jogosítványod bőven lesz időd a gyakorlásra, rutinszerzésre.

2022. márc. 22. 13:16
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ezt én még elfelejtettem írni.

Mikor anno tanultam, és apám erősködött, hogy a saját autón gyakoroljunk, utána legközelebb olyan rosszul sikerültek a váltások, hogy az oktató rá is kérdezett, hogy tán gyakoroltam a saját kocsival? Mert az más típus volt, máshol fogott a kuplung, nem pont olyan irányba kellett húzni a váltókart, stb.

Most már ugye beülök akármilyen autóba, és nincs vele gond, de akkor még annyira kellett száz más dologra koncentrálni, hogy a váltásra már nem jutott idő odafigyelni.

2022. márc. 22. 17:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!