Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Irányjelzéssel bármilyen...

Irányjelzéssel bármilyen szabályt meg lehet sérteni?

Figyelt kérdés

Úgy értem a használata feloldja a haladási irányra vonatkozó kötelezettséget (tehát az ellenkező irányba kanyarodik el), záróvonalat át lehet lépni, vagy éppen a forgalomban bevágni vele a másik elé, esetleg tilosban parkolni.

Ha mégsem akkor minek használja valaki, ha úgyis tudja, hogy hülyeséget csinál? Ez ilyen lelki békét nyújt, hogy leszarja az egészet, de cserébe indexel.

febr. 5. 09:19
 1/7 anonim ***** válasza:
81%
Nem értem a kérdést. Gondolom arról van szó, hogy rendszeresen jársz valamerre, ahol rendszeresen látsz szabálytalankodót, és téged ez zavar. De akkor ezt mondjad.
febr. 5. 09:23
 2/7 anonim ***** válasza:
45%
Lehet az illető nem vette észre, hogy tilosat csinált, viszont szabálykövetően idexelt. Kezdőként velem is volt, hogy indexelve leálltam az út szélén (a tábla nem látszott egy benőtt fától). Az volt a szerencsém, hogy már valakit igazoltatott a rendőr, és meg tudtam kérdezni, hogy szabad-e ott parkolni, így büntetés nélkül mehetettem tovább.
febr. 5. 09:26
 3/7 anonim ***** válasza:
74%

Nem feltétlenül hülyeség, így mások fel tudnak készülni a szabálytalan manőveredre.

Így még ha szabálytalan is, de legalább a balesetveszélyt csökkented az irányjelzéssel.

Pl. megelőzöd a traktort a záróvonalnál, ez is szabálytalan, de mégis jó, ha indexelsz, mert látja a traktoros, meg a mögöttes érkezők, hogy mire készülsz.

febr. 5. 09:29
 4/7 anonim ***** válasza:
61%
Egyébként töredelmesen bevallom, friss jogsival pl. én sem figyeltem, hogy lámpás kereszteződésben balra kanyarodó sávból nem lenne szabad egy ívben megfordulni. Persze, tudom, ott a lámpában meg felfestésként is a nyíl, de egészen addig úgy voltam vele, hogy a megfordulás is csak két balra kanyar, akkor olvastam utána, amikor először láttam olyat, a balra kanyar és a megfordulás is fel volt festve egy sávban. Szóval simán lehet, hogy nem is szándékosan szabálytalankodik, csak nem megy neki annyira a KRESZ.
febr. 5. 09:32
 5/7 anonim ***** válasza:
28%
Debil vagy...?
febr. 5. 10:01
 6/7 anonim ***** válasza:
55%
Nekem a kedvencem, amikor autópályán 130-nál kicsapja az indexet és már húzza is kifelé az autót, nem nézve, hogy te éppen 20 méterre vagy. A múltkor majdnem egy ilyen agyhalott miatt lett balesetem. Nem nézte, jött kifelé, én meg ijedtembe majdnem áthúztam a jobb sávba, ahol szintén jött egy fehér autó. szerencsére betudtam fékezni és észleltem őt, de ha én is átrántom jobbra, tuti felöklel.
febr. 5. 10:38
 7/7 anonim ***** válasza:
60%
#6 A kormánymozgatással együtt csapják ki az indexet. Annyi az öröm az ürömben, hogy ha kellően defenzíven figyel az ember, amúgy nagyon is észrevehető, hogy valaki index nélkül sávot fog váltani, látszik rajta. Ahogy körforgalomban is mindenki vagy megtévesztően, vagy sehogy, vagy túl későn indexel, de ha két kézzel fogja a kormányt, akkor már a behajtásakor meg lehet jósolni, melyik kijáraton fog távozni.
febr. 5. 10:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!