Belsőből külső sávba érkezésnél miért kell jobbra irányjelezni?
Mutatok egy konkrét jelenetet, amin fennakadtam:
https://www.youtube.com/watch?v=6PzlDihsGIU&t=44m28s
Amikor mondja, hogy "na már most váltjuk az irányjelzőt", akkor még épp, hogy elkezdett kanyarodni balra. Ha akkor kicsapja jobbra az irányjelzőt, akkor az megtévesztő, mert olyan mintha meggondolta volna magát és azt jelzi, hogy vissza fogja kormányozni az autót, mert mégis egyenesen akar továbbmenni a balra kanyarodás helyett.
Megnéztem a videó említett részét.
Indexelni azelőtt kell, hogy csinálnád a manővert. Ő éppen balra kanyarodik. Nyilván már a kereszteződést megközelítve kitette, hogy balra fog menni, ha állt előtte a lámpánál, közben is kint volt, majd megkezdi a balra kanyarodást. Tök egyértelmű, hogy balra fog menni. Megy is, már rendesen keresztben áll a kereszteződésben, amikor a balos indexet jobbosra váltja. Senki nem hiszi ettől azt, hogy ő most hirtelen elkezdi alászedni, csinál egy egyíves megfordulást és inkább mégis jobbra megy. Tolatás nélkül nem is tudna. Kanyarodás közben kirakja a jobbos indexet, ahogy a balos a kanyarodás előtt jelezte, hogy balra fog menni, most a jobbos azt jelzi, hogy jobbra fog érkezni.
Szerintem tök egyértelmű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!