Egyívű megfordulás a belső sávból (bal irányba), úgy, hogy 2 sávosba érkezem, akkor a külső sávba kell érkezni (mert nagy ívbe kell balra kanyarodni) vagy én döntöm el, hogy külső vagy belsőbe érkezem?
Ezt nem értem.
Mert régen úgy tanították nekem, h ott volt pont egy villamos vonal.
Mégis azt mondta az oktató, hogy a külső sávba kell érkezni. Belsőbe nem lehet.
Nem világos.
Azt akarod mondani, hogy fordulsz egy 2 sávos útról -középen villamospályával- egy másik 2 sávosra, és ekozben sávot is fogsz váltani?
Na az szép.
Vissza fordulok.
Ezért rámegyek a másik 2 sávos útra.
Igen, ahogy írtam villamos pálya van a két út között.
Belső sávban haladva fordulok vissza.
Így a másik... szerintem mindent leírtam érthetően.
Egyívű megfordulás a belső sávból (bal irányba), úgy, hogy 2 sávosba érkezem, akkor a külső sávba kell érkezni (mert nagy ívbe kell balra kanyarodni) vagy én döntöm el, hogy külső vagy belsőbe érkezem?
Mert régen úgy tanították nekem, h ott volt pont egy villamos vonal.
Mégis azt mondta az oktató, hogy a külső sávba kell érkezni. Belsőbe nem lehet.
Csak egy apró részletkérdés.
Meg akarsz fordulni, tehát balra irányjelzőzöl.
Ám amikor a fordulás felénél jársz akkor meg már jobbra kellene irányjelzőzni, hiszen sávot váltasz.
Akkor most merre is kapcsolod?
"A járművel másik útra - ha közúti jelzésből más nem következik - jobbra kis ívben, balra nagy ívben kell bekanyarodni, úgy, hogy a jármű a bekanyarodás után a menetirány szerinti jobb oldalon maradjon..."
Ez a szabály.
Tehát ez szerint a belsőből is megfordulás esetén a külső sávba kell menni.
Nem kell jobbra irány jelzőzni.
Amúgy anno nekem is így tanította az oktató.
Tegyük föl, délutáni csúcsforgalom van.
Kétsávosról kétsávosra lehet fordulni.
Te belül egy ezres swittel, egy pótos IFA pedig a külsőbe.
Ő fordul a saját sávjában, te viszont a belsőből ki akarsz menni a külsőbe......letolod? Hmmmm. :D
"eleve nem fordulsz meg csúcsforgalomban"
Világos, hogy nem azért autózok a belvárosi csúcsban, hogy csak úgy ad-hoc forgolódjak. Ám ha valamiért szükséges -és egyébként semmi sem tiltja- akkor miért ne fordulhatnék?
Nem tudom milyen az oktatód, nekem továbbra is belsőből-belsőbe a logikus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!